Nieuws Antwerpen Bart Van Acker is Vlaamse Jonge Ondernemer 2019

Bart Van Acker is Vlaamse Jonge Ondernemer 2019

Bart Van Acker is Vlaamse Jonge Ondernemer 2019

WILRIJK – In april riep JCI (Junior Chamber International) Bart Van Acker nog uit tot Antwerpse Jonge Ondernemer 2019, maar nu mag de man achter het Wilrijkse Quality by Design (QbD) ook de Vlaamse titel op zijn palmares schrijven. De publieksprijs was weggelegd voor de West-Vlaamse ondernemer Gunther Ghysels van Get Driven. 

De award van JCI geeft jaarlijks erkenning aan een individu die op een uitzonderlijke wijze getuigt van duurzaam ondernemen. Dit jaar valt die eer te beurt aan Bart Van Acker, oprichter en managing director van QbD.

Bart Van Acker: “Toen ik in 2011 wilde plannen maakte aan de keukentafel van mijn appartementje in Wilrijk had ik nooit durven dromen dat QbD acht jaar later zou staan waar het nu staat. Deze award is de verdienste van het hele QbD-team, een team van gepassioneerde mensen die, op basis van diversiteit en hun uitgesproken competenties, samenwerken aan hetzelfde doel. Onze Vlaamse biotech behoort tot de wereldtop en daar mogen we best fier op zijn.”

Juryvoorzitter Liesbeth Lemmens: “Hij is erin geslaagd om in een nichemarkt een dienstverlening met een enorme maatschappelijke relevantie op poten te zetten en dat in een schaalbare vorm. Bart heeft bovendien een bijzonder grote persoonlijke drive en passie, wat ongetwijfeld één van de succesfactoren van QbD is. Zijn focus is helder en weldoordacht en zijn bedrijf is financieel gezond. Bovendien denkt Bart ook slim na over hoe hij zijn personeel kan aantrekken, zelf kan opleiden en ook in huis houden. De jury noemt hem hierom ‘de Ajax van het ondernemerschap’.”

Internationaal actief

QbD levert consultancydiensten aan bedrijven in onder andere de life sciences (pharmacie, biotechnologie en medical devices), cosmetica-, health care- en voedselindustrie. Met zijn jarenlange ervaring helpt QbD deze bedrijven bij de opzet en verbetering van kwaliteitsbeheer, en daarmee bij een optimale validatie van producten en processen.

De Wilrijkse onderneming heeft meer dan 175 specialisten op het gebied van validatie, technologieoverdracht en kwaliteitscontrole in dienst. Het gerenommeerde bedrijf heeft naast het Belgische hoofdkantoor ook kantoren in Nederland, Spanje, Mexico en Colombia. Alcon, DSM, Genzyme, Janssen Pharmaceutica, MSD, Pfizer, UZA en Wase Werkplaats zijn onder andere klant bij QbD.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.