Nieuws Antwerpen BASE komt naar Antwerpen om pre-paid klanten te registreren

BASE komt naar Antwerpen om pre-paid klanten te registreren

BASE komt naar Antwerpen om pre-paid klanten te registreren

Sinds 17 december zijn mobiele operatoren wettelijk verplicht om alle nieuwe prepaidklanten te registreren, met het oog op de strijd tegen terrorisme. Ze moeten ook de naam, het adres en het rijksregisternummer van bestaande prepaidklanten opvragen voor registratie. Om haar klanten te helpen schuimt de mobiele operator BASE zelf het Vlaamse land af om zijn klanten met prepaid-kaarten te registreren.  Om in orde te zijn met de wet, moet iedereen die nu nog een anonieme simkaart gebruikt zich aanmelden bij zijn mobiele operator voor 7 juni. Als klanten zich niet tijdig aanmelden, wordt hun simkaart geblokkeerd.

Wie in Antwerpen en omstreken woont, kan de komende weken onder meer terecht op het Halfmaanpleintje in Antwerpen (20 januari) en in Shopping Den Tir in Hoboken (21 januari).

BASE anticipeerde op de maatregel en registreert al sinds september alle nieuwe prepaidklanten in zijn verkooppunten. Via een eID-kaartlezer verzamelt BASE de naam, het adres en rijksregisternummer van klanten. Gegevens van buitenlandse klanten worden via hun officiële paspoort verzameld.
Ook bestaande klanten kunnen zich in amper twee minuten registreren in een BASE shop. Om de drempel zo laag mogelijk te houden organiseert BASE ook een registratie toer om klanten te ontmoeten. Deze toer helpt om onnodige wachtrijen in de shops te vermijden. Dit geldt voor alle klanten met een prepaidkaart van BASE, JIM, TTM en Allo RTL.

“Bedoeling is om aanwezig te zijn op plaatsen waar onze prepaidklanten ook zijn, zoals bioscopen, marktpleinen en campussen. Klanten kunnen langskomen in onze ‘camper’ waar ze zich in enkele minuten kunnen laten registreren” zegt Benedikte Paulissen van Telenet, dat BASE in februari 2016 overnam.

 

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.