Nieuws Antwerpen BASF Antwerpen wint Port of Antwerp Sustainability award 2021

BASF Antwerpen wint Port of Antwerp Sustainability award 2021

BASF Antwerpen wint Port of Antwerp Sustainability award 2021

Samen met de havengemeenschap bouwt Port of Antwerp aan een duurzame haven, waarbij de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties centraal staan. De Sustainability award is een initiatief van Port of Antwerp, Maatschappij Linkerscheldeoever en Alfaport Voka dat een project beloont dat op een opmerkelijke manier bijdraagt aan de SDG’s en op die manier ook andere bedrijven inspireert. BASF Antwerpen won de derde Sustainability Award met een project waarin gezondheid en welzijn van de medewerkers centraal staat.

15 havenbedrijven dongen mee naar de Sustainability Award, die dit jaar in het teken staat van SDG3: welzijn en gezondheid. De vakjury, onder leiding van havenschepen Annick De Ridder selecteerde daaruit drie genomineerden. Samen met de puntentelling van de jury bepaalde het grote publiek via een online stemming dat de award dit jaar naar BASF Antwerpen gaat. Het winnende project ‘B-Fit@BASF’ stimuleert het gezondheidsbewustzijn van de medewerkers op basis van de pijlers voeding, beweging en mentaal welzijn.

Marc Van Breda, Vice President EHS & Energy Policy van BASF Antwerpen: “B-Fit@BASF stimuleert al 10 jaar op een laagdrempelige en toffe manier de gezondheid van haar 3500 medewerkers.  Denk aan: gezonde voeding, regelmatige beweegsessies, een shiftkookboek voor en door shiftmedewerkers, slaapcoaching & gepersonaliseerd voedings- en bewegingsadvies. Zo gaan we voor vitale medewerkers in een gezonde werkomgeving.”

BASF krijgt een plaats in de Walk of Sustainability aan de voet van het Havenhuis, naast de vorige winnaars Ecluse (2016) en CMB (2018). Naast BASF waren ook Deme en HyTrucks genomineerd voor de award: Deme met een programma rondom veerkracht en weerbaarheid tegen stress en Hytrucks, een samenwerking van Air Liquide, DATS 24 en Port of Antwerp, met vrachtwagens op waterstof.

De uitreiking van de award ging samen met de lancering van een nieuw Sustainability Trend Report, dat dit jaar voor het eerst volledig digitaal is. Het rapport geeft een overzicht van de duurzaamheidsinspanningen van de havengemeenschap en de vruchten die deze afwerpen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.