Nieuws Antwerpen BASF investeert massaal in Azië

BASF investeert massaal in Azië

BASF investeert massaal in Azië

BASFHet chemiebedrijf BASF gaat tussen nu en 2020 liefst 10 miljard euro pompen in projecten in Azië. Er zullen daarbij 9000 jobs gecreëerd worden. Het is de bedoeling om tegen dat jaar 75% van de productie die we in Azië verkopen ook ter plaatse produceren, heet het op de hoofdzetel in Ludwigshafen. Philippe Heyvaert, de woordvoerder van BASF Antwerpen relativeert de cijfers. “Als je je maar even de recente enorme investeringscijfers in onze eigen Antwerpse site in herinnering brengt”, zegt hij.

BASF wil tegen het jaar 2020 in Azië een omzet halen van 25 miljard euro. Dit is twee keer zoveel als vandaag. Het chemieconcern gaat daarom zijn investeringen in de regio scherp opvoeren. Ook komen er maatregelen die de efficiëncy moeten bevorderen. Het chemieconcern wil ook een groot deel van zijn research verschuiven naar de Aziatische groeilanden.

Dat BASF zo massaal investeert in Azië heeft uiteraard alles te maken met de sterke groeiperspectieven die de regio biedt. Ook voor de chemie.

Volgens Philippe Heyvaert moet een en ander niet ten koste gaat van de verdere ontwikkelingen in Europa en met name bij BASF Antwerpen. “De cijfers zijn een concrete roll-out van de eerder al uitgetekende strategie voor Azië. Uiteraard gaat het om enorme bedragen maar je moet die in perspectief zetten tot de ontwikkelingen die ook elders gebeuren. Zeker bij BASF Antwerpan waar in de afgelopen jaren voor tientallen miljoenen euro’s is geïnvesteerd.”

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer