Nieuws Antwerpen BASF start nieuwe eenheid op

BASF start nieuwe eenheid op

BASF start nieuwe eenheid op

basufu Het chemiebedrijf BASF Antwerpen heeft zijn nieuw gebouwde productie-eenheid voor de aanmaak van butadieen opgestart. De installatie heeft een jaarlijkse productiecapaciteit van 155.000 ton. Het gaat om de tweede extractie-installatie voor butadieen van BASF in Europa.

In Europa baat BASF op haar Verbund-site in Ludwigshafen (Duitsland) reeds een extractie-installatie voor butadieen uit, met een jaarlijkse capaciteit van 105.000 ton. Met de installatie in Antwerpen verdubbelt BASF haar productiecapaciteit van butadieen in Europa.

“Op die manier verzekeren we onze aanvoer van butadieen tegen een competitieve kostprijs”, zegt Dr. Uwe Kirchgäßner, hoofd van BASF’s regionale business unit ‘Basic Petrochemicals Europe’. “Bovendien kunnen we voordeel halen uit het korter op de bal spelen inzake aantrekkelijke marktopportuniteiten en versterken we onze positie op de Europese markt.”

De butadieen wordt gewonnen worden uit ruwe C4, een product uit de Antwerpse stoomkraker. “Met deze installatie zorgen we voor een verdere integratie van de C4-waardenketen in Antwerpen”, stelt Wouter de Geest, gedelegeerd bestuurder van BASF Antwerpen NV. “Deze belangrijke investering versterkt het ‘Verbund’ op de Antwerpse vestiging.”

Butadieen is een grondstof die gebruikt wordt om onder andere synthetische rubber te produceren. De bandenindustrie is één van de grootste afnemers van butadieen. Men vindt butadiueen ook terug in papiertoepassingen en de productie van plastiek.

In 2013 realiseerde BASF een omzet van ongeveer 74 miljard euro. Aan het eind van datzelfde jaar telde de organisatie 112.000 medewerkers wereldwijd. BASF Antwerpen is buiten Duitsland de grootste vestiging van de groep. Er werken zo’n 3000 man.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.