Nieuws Antwerpen BASF werkte 3% meer omzet bijeen

BASF werkte 3% meer omzet bijeen

BASF werkte 3% meer omzet bijeen

BASFBASFHet Duitse chemieconcern BASF heeft verleden jaar een omzet gerealiseerd van 74 miljard euro. Dit is 3% meer dan tijdens het voorgaande boekjaar. Een en ander is in die mate merkwaardig omdat het bedrijf geconfronteerd werd met negatieve wisselkoerseffecten die de omzetgroei uit hogere volumes bij de meeste divisies tenietdeed.

BASF is uitgegroeid tot het grootste chemieconcern van de wereld. In een relatief moeilijk jaar is het bedrijf er niettemin toch in geslaagd om de meeste vooropgezette doelstellingen te halen. “We verkochten meer, we werkten meer samen met onze klanten ne hebben ons productenpallet onverminderd uitgebreid”, zei voorzitter Dr. Kurt Block bij de voorstelling van de jaarresultaten op de hoofdzetel in het Duitse Ludwigshafen.

Het bedrijfsresultaat (Ebit) voor buitengewone posten steeg met 8% tot 7,2 miljard euro. Vooral de olie- en gasactiviteiten deden het uitstekend terwijl ook de producten voor de landbouw beter verkochten.

De opmerkelijke stijging van de resultaten heeft anderzijds ook te maken met de volgehouden besparingsinpanningen die het bedrijf zich getroostte. In dit opzicht werden verleden jaar ook 1400 banen bij de groep geschrapt. De activiteiten bij de afdeling chemicaliën voor papierbewerking werden gesaneerd.

Kurt Block stak anderzijds niet weg dat het concern zijn investeringen in versterkte mate oriënteert op het Verre Oosten en op de Verenigde Staten. De factor goedkope energie speelt in dit opzicht duidelijk een rol, zei hij in een interview met de financiële zender CNBC. De vaststelling dat Amerika over goedkope energie beschikt vertekent het investeringsplaatje. Europa waaronder Duitsland krijgen nog hooguit 20% van de geplande investeringen toegewezen.

BASF runt in Antwerpen met BASF Antwerpen zijn grootste dochteronderneming in het buitenland. De resultaten van de Antwerpse onderneming worden pas later vrijgegeven.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.