Nieuws Antwerpen BASF ziet expansie verzwakken

BASF ziet expansie verzwakken

BASF ziet expansie verzwakken

basufuHet Duitse chemiebedrijf BASF heeft een stabiel tweede kwartaal achter de rug. De omzet steeg met 3% tot  19,1, miljard euro. BASF Antwerpen, de grootste buitenlandse dochteronderneming van de groep had daar een flink aandeel in.

De basischemie doet het vandaag relatief zwak. De economische conjunctuur is  niet erg overtuigend. De chemie is daar het eerste slachtoffer van. BASF heeft de druk op de markt evenwel rustig opgevangen. Vooral de verkoop aan kunststoffen voor de auto-industrie en de bouwsector deed het goed. De aanhoudende daling van de grondstoffenprijzen woog evenwel op het concern. BASF is met Wintershall sterk geëngageerd in de productie van olie en gas. De negatieve cijfers uit die sector haalden de totaalcijfers van de groep onderuit.

Het bedrijfsresultaat van 2 miljard euro is vooral in Europa en Antwerpen gerealiseerd. Op de activiteiten in de onderscheiden Europese vestigingen werd een EBIT van 1,5 miljard euro verdiend, dit is 17% beter dan het jaar ervoor.

Kurt Bock, de topman van het concern heeft zijn verwachtingen voor het lopende jaar dan ook voorzichtig bijgesteld. De expansie is duidelijk verzwakt.  2015 wordt kennelijk een jaar waarin geen grootse dingen neergezet zullen worden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.