Nieuws Antwerpen Bayer Antwerpen bereidt afsplitsing voor

Bayer Antwerpen bereidt afsplitsing voor

Bayer Antwerpen bereidt afsplitsing voor

bayerkeHet chemiebedrijf Bayer Antwerpen heeft de vennootschap MaterialScience NewCo Belgium opgericht. Daarmee bereidt de Antwerpse onderneming de feitelijke afsplitsing van Bayer voor. In Keulen werd enkele weken tijd aangekondigd dat de divisie kunststoffen, MaterialScience zal afgestoten worden. Die zou autonoom verder blijven opereren onder de naam Covestro.

Ook in Antwerpen is de operatie ondertussen volop bezig. De oprichting van MaterialScience NewCo Belgium betekent dat de productie van polycarbonaat, polyester en aniline samen met de technische activiteiten en de ondersteunende diensten vanaf nu afzonderlijk van Bayer Antwerpen gerund worden. De operatie gaat in vanaf vandaag. Bayer Antwerpen omvat dan enkel nog de financiële activiteiten.

De definitieve start van Covestro is gepland voor begin september.

Bij de publicatie van de laatste jaarbalans over het boekjaar 2014 heeft Bayer Antwerpen zélf ondertussen vrij behoorlijke resultaten neergezet. De bedrijfsopbrengsten stegen tot 1,16 miljard euro. De omzet klom met 3% tot 1,14 miljard euro. Daar werd een bedrijfswinst op gerealiseerd van 67 miljoen euro.

Die verbeterde resultaten zijn er gekomen na een opmerkelijke verbetering van de capaciteitsbezetting in de onderscheiden productie-eenheden met 1,6%.

Bij Bayer Antwerpen werken nog 787 mensen (VTE).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.