Nieuws Antwerpen Bayer Antwerpen produceert plastics voor smartphone camera's

Bayer Antwerpen produceert plastics voor smartphone camera's

Bayer Antwerpen produceert plastics voor smartphone camera's

bayerMet een smartphone camera kun je vandaag verrassend goede foto’s maken. Je mag er dan ook vanop aan dat die kwaliteit ook in de toekomst nog zal verbeterd worden. Bayer Antwerpen levert daartoe de grondstof voor de LED-lenzen van de flitser in de camera. “Wij produceren het type polycarbonaat APEC dat van hieruit over de hele wereld verdeeld wordt”, zegt woordvoerster Ann De Bie.

De polycarbonaatfabriek van Bayer Antwerpen draait al enkele jaren mee en levert oa. de grondstof voor DVD’s en CD’s. In de loop van de jaren hebben de specialisten van Bayer de toepassingsmogelijkheden van polycarbonaat onafgebroken verruimd. Polycarbonaat kun je daarom vandaag terugvinden in talloze producten.

De vormvastheid, het lage gewicht en de grote hittebestendigheid van het type polycarbonaat APEC hebben ertoe geleid dat de kunststof vandaag ook erg geschikt bevonden is voor de flitser van LED-lenzen. Die worden vandaag ook ingebracht in smartphones en garanderen op die manier nog duidelijker foto’s en levensechte kleuren. Conventionele lenzen zijn vandaag veel zachter maar worden dan ook makkelijker beschadigd.

“Samen met de producenten van smartphones gaan wij als bedrijf met deze nieuwe toepassing inspelen op de vraag van de consumenten en de industrie naar een nog betere kwaliteit”, zegt Ann De Bie.

Apec is een zogenaamd copolycarbonaat dat zelf weer een ontwikkeling is van het gewone polycarbonaat. Bayer tekende in 1953 voor de technische octrooien rond polycarbonaat. De productie van polycarbonaat wordt gecentraliseerd binnen de divisie Bayer MaterialScience, de kunststofdivisie van de Duitse chemiegroep. Apec wordt binnen de divisie evenwel enkel in Antwerpen aangemaakt. “Het is met het oog op de toekomst een interessante verdere technische verbetering van ons productie-aanbod”, zegt Ann De Bie nog.

Bij Bayer Antwerpen werken zo’n 900 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.