Nieuws Antwerpen Bayer Antwerpen werd Covestro

Bayer Antwerpen werd Covestro

Bayer Antwerpen werd Covestro

covestropatrickDe werknemers van Bayer Antwerpen leven voortaan in een andere wereld. Hun bedrijf heet voortaan Covestro en gaat de komende jaren tegemoet als een onafhankelijk opererend bedrijf. Het wordt op termijn helemaal losgekoppeld van de vertrouwde moedermaatschappij Bayer.

Bayer Antwerpen maakte tot nog toe deel uit van de divisie Bayer MaterialScience van de Duitse multi. Omdat Bayer zich in de toekomst helemaal wil toespitsen op de farma en de landbouwchemie werd ervoor geopteerd om de traditionele chemie-activiteiten los te koppelen. De productie van polymeren zou daarbij als Covestro zijn eigen weg gaan. Bayer herhaalt in dit opzicht de operaties die het eerder al met Agfa-Gevaert en Lanxess opzette.

Juridisch is Covestro al op 1 september jl. op de rails gezet. Gisteren werden de aandelen van Covestro via een IPO officieel gelanceerd. Het ging om een operatie waarbij de investeerders 31% van de stukken konden kopen. Bayer zelf blijft minimum 66% van de aandelen in eigen portefeuille houden. Die participatie kan in de komende jaren verder afgebouwd worden.

Covestro is meteen ook de grootste beursintroductie in Duitsland geworden sinds 2007. Het bedrijf wordt aangestuurd door Patrick Thomas. Bayer MaterialScience tekende bij de laatste jaarcijfers van Bayer voor een omzet van zowat 11,6 miljard euro. In Antwerpen stelt het nieuwe Covestro zo’n 950 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.