Nieuws Antwerpen Bayer doopt kunststofdivisie om tot Covestro

Bayer doopt kunststofdivisie om tot Covestro

Bayer doopt kunststofdivisie om tot Covestro

covestroDe divisie kunststoffen vanhet Duitse chemieconcern Bayer wordt bij de geplande beursintroductie omgedoopt tot Covestro. Na zowat 50 jaar verdwijnt daarmee een heel erg vertrouwde naam uit het Antwerpse. Bayer wil zich als moederbedrijf exclusief toespitsen op farma en landbouwproducten.

Het is niet de eerste keer dat Bayer een hele divisie afstoot. Eerder gebeurde dat al met Agfa-Gevaert en Lanxess. Nu volgt dus de divisie MaterialScience, de tak van het bedrijf die vooral gespecialiseerd is in kunststoffen. Volgens het management van Bayer ligt de toekomst van Bayer en van het nieuwe Covestro té ver uiteen.

De splitsing werd eerder al in 2014 aangekondigd. De nieuwe naam komt er definitief in september van dit jaar, de eigenlijke beursintroductie in september van 2016.

Met Bayer verdwijnt op die manier een vertrouwde naam uit Antwerpen. Bayer behoorde samen met BASF, Degussa (nu Evonik), Henkel en Monsanto tot de internationale pioniers die in de jaren zestig en zeventig van vorige eeuw mee de haven van Antwerpen groot maakten.

Bayer runt na de’ afspliting van Lanxess ook vandaag nog altijd een eigen dochteronderneming in Antwerpen die dan allicht als Covestro Antwerpen mee een eigen weg zal kiezen.

Patrick Thomas is inmiddels aangeduid als de toekomstige ceo van Covestro. Thomas is ervan overtuigd dat de afsplitsing het nieuwe bedrijf de nodige flexibiliteit zal bieden om een eigen toekomst uit te bouwen.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.