Nieuws Antwerpen BDC Groep gaat offshore

BDC Groep gaat offshore

BDC Groep gaat offshore

duikerDe BDC Groep oriënteert zich voor het eerst ook naar offshore activiteiten. De nieuw gebouwde windmolenparken vergen in dit opzicht flink wat onderhoudswerken. De BDC Groep is in 1967 als onderneming gegroeid uit het initiatief van twee duikers die inspectiewerken uitvoerden in havens en kanalen. Kaaimuren, sluizen, wrakken. Het ging dan zowel om civiele werken, inspectie-opdrachten, engineeringactiviteiten enz.

Het bedrijf voert ook onderwaterinspecties uit aan zeeschepen. De groep is daarvoor geaccrediteerd door alle grote classificatiemaatschappijen.

“Wij zijn al die jaren onverminderd doorgegaan op die lijn,” zegt vennoot Lisette ter Wee. “Alleen zijn we ons nu ook verder aan het diversifiëren. Naar offshore inderdaad. Dit vergt evenwel heel wat engagement van ons bedrijf. De opleiding van gespecialiseerde duikers kost handenvol geld. Bovendien is het zeker niet makkelijk om nog kandidaat-duikers te vinden. In Antwerpen is de opleiding van duikers zelfs gestopt. Je moet nu naar Wallonië of naar het buitenland. Zeker niet evident.”

Dit neemt niet weg dat de BDC Groep (Benelux Diving Corporation) meer dan voldoende werk om handen heeft. “We werken in continue opdrachten voor het Antwerpse Havenbedrijf en voor alle waterwegbeheerders in België. Maar omdat ons klantenbestand heel divers is moeten we goed plannen. We werken net zo goed voor o.a. lokale petrochemiebedrijven en voor de kernenergiesector. Al die opdrachten moeten zorgvuldig getimed worden.”

Van de crisis heeft de BDC Groep dus niet veel te lijden gehad. Alleen de binnenvaart liet het al eens afweten. Het orderboek bleef al die jaren mooi gevuld. De onderneming tekent voor een omzet van zowat 2,5 miljoen euro. Het bedrijf stelt 25 mensen tewerk.

De BDC Groep wordt aangestuurd door twee werkende vennoten: Joop Van Den Ende en Lisette ter Wee.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.