Nieuws Antwerpen Be.Membr maakt het verenigingen makkelijk

Be.Membr maakt het verenigingen makkelijk

Be.Membr maakt het verenigingen makkelijk

guytjeDe start-up Be.Membr heeft een gratis app op de markt gebracht waarmee verenigingen minder administratielasten te verwerken krijgen. Het Antwerpse bedrijfje kon zijn software al plaatsen bij 41 verenigingen. Daaronder sportclubs, beroepsverenigingen, allumniverenigingen en andere organisaties, zegt mede-oprichter Felix Kimball.

Die idee voor Me.Membr kwam van oprichter Guy Van Looveren. Die moest voor de tennisclub Ter Breme in Brecht nagaan wie zijn lidgeld al betaald had en wie niet. Daartoe diende hij voortdurend twee computerschermen te laten open staan: het ene met een Excel-overzicht van alle leden en het andere met de internetbankrekening van de club.

Dat was zeker niet gebruiksvriendelijk. Daarom besliste Guy Van Looveren om een softwaqeprogramma te ontwikkelen dat de administratieve taken van verenigingen vereenvoudigt. “De penningmeester van de sport- of vrijetijdsclub krijgt van ons logingegevens”, zegt Guy Van Looveren. “Met die gegevens kan hij op een persoonlijke webpagina een onderwerp aanmaken, bv. de betaling van het lidgeld. Via die pagina kan hij naar alle clubleden een mail sturen met de vraag om te betalen. Door in te loggen kan de penningmeester nadien meteen zien wie er nog niet heeft betaald.”

Ook de leden van de vereniging genieten van de applicatie. “Wij hebben een app voor smartphones gemaakt waarbij elk lid ook meteen al het nieuws van zijn vereniging ziet. Met één druk op de knop kan hij of hij bv. ook naar de spaghetti-avond van de club komt.”

De apps zijn voor iedereen gratis. Hoe kan Be.Membr. dan geld verdienen? “Wij werken nu met kapitaal dat wij bijeenkregen bij vrienden en familieleden”, zegt Felix Kimball. “Daarmee kunnen we enkele maanden verder. We spreken ondertussen kapitaalfondsen aan. En op lange termijn willen het mogelijk maken om gerichte publiciteit op onze app te plaatsen. Een lokale fietshandelaar kan dan bv. kortingen aanbieden aan de leden van de fietsclub.”

Be.Member heeft zich ondertussen geïnstalleerd in de Antwerpse KBC-toren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.