Nieuws Antwerpen Beatswitch neemt twee kleinere bedrijven over

Beatswitch neemt twee kleinere bedrijven over

Beatswitch neemt twee kleinere bedrijven over

beatBeatswitch heeft twee kleinere concurrenten overgenomen. Het gaat om Buttons for Events en Mecano. Beatswitch wil op die manier zijn eigen producten verder uitbreiden. Beatswitch is opgezet als een cloud based web platform waarmee artiesten, booking agencies en organisatoren van festivals efficiënter kunnen samenwerken.

Vlaanderen is niet toevallig het land met de meeste muziekfestivals ter wereld. Zowat alle internationale artiesten stonden hier ooit op een podium. Het land van Tomorrowland, Rock Werchter, de Antilliaanse Feesten en het Cactusfestival is steevast de bakermat geweest van nieuwe initiatieven in de muziekwereld.

Precies omdat de artiesten elkaar op al die festivals voor de voeten begonnen te lopen dreigde een heuse chaos op de kalender. Het bleek niet altijd evident om orde te brengen in het grote aanbod. Beatswitch is in dit opzicht opgezet als een cloud based web platform waarmee artiesten, booking agencies en organisatoren van festivals efficiënter kunnen samenwerken. Gertjan De Wilde en Thomas Van Orshaegen, twee jonge Vlaamse ondernemers, oogstten de voorbije maanden veel lof bij grote organisatoren in binnen- en buitenland.

Via Beatswitch kunnen booking agencies direct communiceren en samenwerken met organisatoren om optredens te regelen en in te plannen. Festivalorganisatoren kunnen op hun beurt in real time schuiven in de planning en communiceren met de nodige mensen op het terrein. Tegelijk krijgen festivals er een tool bij om hun hele organisatie te runnen vanop kantoor of vanop het festivalterrein.

In de overname van Buttons for Events en Mecano wil Beatswitch zijn marktpotentieel verder uitbreiden. Het Antwerpse bedrijf zoekt het daarbij in een nieuwe module voor accreditaties, in crew management en artist management.

Buttons for Events ontwikkelde een management systeem dat eerder al gebruikt werd door verscheidene festivalorganisatoren. Mecano tekende anderzijds een software uit om het praktische deel rond het boeken van artiesten te stroomlijnen en te managen.

Beatswitch is als bedrijf opgestart in het acceleratorprogramma van Idealabs in Antwerpen. Daar worden beloftevolle startups begeleid om hun ideeën snel naar de markt te brengen en daar te groeien.

Foto: De ploeg rond Beatswitch

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.