Nieuws Antwerpen Beatswitch overtuigt zelfs Tomorrowland

Beatswitch overtuigt zelfs Tomorrowland

Beatswitch overtuigt zelfs Tomorrowland

tomorrowTomorrowland wordt klant bij de Antwerpse start-up Beatswitch. Daarmee versterkt het softwarebedrijf zijn internationale doorbraak. Beatswitch maakt planningssoftware voor festivals en events.

Het is doorgaans een vrij chaotisch wereldje. Artiesten, DJ’s, festivalorganisatoren en booking agencies zaten in het recente verleden niet altijd op één lijn. Wie een bepaalde artiest probeerde te boeken voor zijn festival moest geregeld vaststellen dat de man in kwestie op dat moment aan de andere kant van de wereld zat.

Gertjan De Wilde en Thomas Van Orshaegen kenden de problemen maar al te goed. Ze waren zelf actief geweest in het festivalwereldje en ergerden zich geregeld dood aan de toestanden die ze ondergingen. Vandaar hun idee om een intelligent computerprogramma uit te werken waardoor alle betrokken partijen met elkaar zouden kunnen communiceren.

Beatswitch opent in dit opzicht een dashboard waarop alle betrokkenen een eigen omgeving kunnen vinden. Het telt tevens verscheidene subniveaus waarachter nog meer informatie steekt. Wie concrete beslissingen moet nemen kan aan de hand van de software tools tot heel diep in het systeem ingaan. Een en ander is bovendien in die mate bruikbaar omdat eventuele aanpassingen in real time gebeuren. Zelfs tot voor enkele uren voor de opstart van het festival.

Beatswitch werd opgestart in 2013 bij de accelerator Idealabs en groeide met de financiële steun van Strike4 van Toon Vanparys en Frank Verbist snel door. Enkele tijd terug stak ook Volta Ventures 600.000 euro in het project en kende het IWT (het Vlaams Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie) het bedrijf een subsidie toe van 250.000 euro.

Het softwaresysteem van Beatswitch overkoepelt vandaag 3000 klanten in liefst 800 verschillende steden. Verleden zomer mochten de jongens van het softwarebedrijf hun technologie bij wijze van proef installeren bij Tomorrowland, een test die kennelijk geslaagd is want de organisator van het festival, ID&T Belgium  heeft Beatswitch voor drie jaar internationaal gecontracteerd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.