Nieuws Antwerpen Bedrijf uit Ranst lanceert app en zelftestkiosk voor coronascreening

Bedrijf uit Ranst lanceert app en zelftestkiosk voor coronascreening

Bedrijf uit Ranst lanceert app en zelftestkiosk voor coronascreening

RANST – Start-up BeWell Innovations heeft een gratis app en website gelanceerd waarmee iedereen die dat wil een risicoscreening op het coronavirus kan doorlopen. De app peilt naar symptomen die betrekking hebben op het coronavirus en vitale parameters als temperatuur en bloeddruk, maar ook kortademigheid. Het bedrijf uit Ranst werkte de vragenlijst uit in nauwe samenwerking met UZ Gent.

Met de app en website wil BeWell een screening doen bij wie thuis vermoedt dat hij het virus heeft opgelopen. Op basis van de bevraging zijn er drie mogelijke uitkomsten. Ofwel heeft de patiënt een laag risico, waarbij vitale parameters worden opgevolgd. Ofwel loopt de patiënt een verhoogd risico en wordt hij geadviseerd om zijn huisarts te contacteren. Wanneer de patiënt een hoog risico loopt, wordt hij verzocht contact op te nemen met zijn huisarts.

“Een belangrijk bijkomend voordeel is dat heel wat mensen zo het huis niet uit moeten, wat de kans op verdere verspreiding van het virus verkleint”, zegt ceo Alain Mampuya.

Het bedrijf uit Ranst opent ook een zelftestkiosk in het UZ Gent om een eerste grote schifting door te voeren. “Hierdoor kunnen de artsen en het verplegend personeel in de ziekenhuizen zich concentreren op de mensen die effectief besmet zijn.”

De screening is in 3 talen beschikbaar op www.covidathome.be.

Lees via deze link meer Corona-nieuws over en voor ondernemers uit de Antwerpse regio.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.