Nieuws Antwerpen Bedrijfsadviezen van Genium Group zijn resultaatgericht

Bedrijfsadviezen van Genium Group zijn resultaatgericht

Bedrijfsadviezen van Genium Group zijn resultaatgericht

geniumAls ondernemer sta je er vaak helemaal alleen voor. Zeker als je start-up met de eerste financieringsproblemen geconfronteerd wordt bv. De consultants van de Genium Group zijn in die mate pragmatisch ingesteld dat ze hun expertise meteen efficiënt kunnen inzetten om de flessenhals te doorbreken. “Wij denken en handelen zelf als ondernemers”, zegt Philippe Vandermeer. “Het moet snel gaan en vooral resultaatgericht.”

Bedrijfsgevonden consultancy is vandaag een sterke groeimarkt. Zeker in de uitlopers van de crisis kijken ondernemers nogal eens wanhopig om zich heen om een nieuwe fase in de ontwikkeling van hun bedrijven aan te pakken. Bij de Genium Group kennen ze in dit opzicht het groeimodel van Greiner: elk bedrijf krijgt met een viertal groeifasen te maken die steeds eindigen in een crisis, een soort golfbeweging. In de tweede fase, de groeifase wil de ondernemer toch alles zelf in beeld houden bv. maar de spam of control wordt te groot en de tweede crisis is meteen een feit. Dan moet de ondernemer leren delegeren en verantwoordelijkheden overdragen. Delegeren moet je echter leren, weten ze onderhand bij de Genium Group, een uitdaging die de consultants ondernemers op dat moment proberen bij te brengen.

De Genium Group is als consultancybedrijf opgestart in Nederland en vanuit Wijchen doorgegroeid naar Vlaanderen. ¨Philippe Vandermeer heeft Genium Group België opgezet in 2005 en heeft het bedrijf samen zijn partners Gert Vanderlinden en Walter Vandenbulcke verder uitgebouwd tot een gerespecteerd adviesbureau. De Genium Group België heeft vanuit Willebroek een mooie klantenportefeuille opgebouwd. In dit opzicht zijn ook zes personeelsleden mee aan boord gekomen.

“Wij hebben ons bedrijf op vier peilers gebouwd: strategie, corporate finance, business development en subsidies. Die items zijn op evenveel fasen in de ontwikkeling van een onderneming gebouwd. Wij zijn ervan overtuigd dat we onze ondernemers daarbij fundamenteel advies kunnen geven bij de beslissingen die moeten genomen worden. Subsidieadvies is allicht heel concreet: wij kennen als consultants de weg naar de talloze subsidieregelingen die op allerlei niveaus uitgebouwd werden maar waarin haast niemand nog het bos door de bomen ziet. Subsidies vormen evenwel een vorm van financiering die geregeld uit het oog verloren worden maar waarmee je vaak een heel deel van de vereiste investeringen kunt onderbouwen.”

Het klantenbestand bestaat bij de Genium Group vandaag vooral uit bestaande klanten. Ondernemers die best tevreden zijn over de resultaten die in het verleden behaald werden. “75% van onze opdrachten wordt effectief bij bestaande klanten opgehaald. Dit neemt niet weg dat wij uiteraard ook inspanningen doen om nieuwe openingen te maken. Netwerken is daarbij niet onbelangrijk. Maar we grijpen ook naar de telefoon om bepaalde bestanden af te bellen.”

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer