Nieuws Antwerpen Bedrijven kreunen onder dure electriciteitsprijzen

Bedrijven kreunen onder dure electriciteitsprijzen

Bedrijven kreunen onder dure electriciteitsprijzen

De elektriciteitsprijzen doen sommige Belgische industriële grootverbruikers stilaan de das om. Dat blijkt uit een studie van Deloitte, in opdracht van de federatie van industriële energieverbruikers Febeliec.

 
De Febeliec-studie, die nu al voor het vijfde jaar op rij werd uitgevoerd, toont aan dat de elektriciteitsprijzen voor grootverbruikers in ons land nog altijd gevoelig hoger liggen dan in Frankrijk, Nederland en vooral Duitsland. Bedrijven met een jaarlijks verbruik tussen 100 en 1.000 GWh betalen tussen 10 en 40 procent meer voor elektriciteit dan concurrenten in de buurlanden. Volgens Febeliec-voorzitter Luc Sterckx gaat het om een meerkost van “honderden miljoenen euro’s per jaar”. Voor kleinere verbruikers is de toestand net omgekeerd: die betalen heel wat minder dan hun buitenlandse collega’s. De oorzaak is te vinden in de netwerkkost die voor grote bedrijven in België veel hoger ligt dan in de buurlanden.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.