Nieuws Antwerpen Bedrijven krijgen politici over de vloer op Dag van de Ondernemer

Bedrijven krijgen politici over de vloer op Dag van de Ondernemer

Bedrijven krijgen politici over de vloer op Dag van de Ondernemer

ANTWERPEN – Op de Dag van de Ondernemer vraagt Unizo bijzondere aandacht vragen voor de zovele ondernemende mensen die onze economie dag na dag doen draaien en voor welvaart zorgen. Vandaag organiseerden ze die dag al voor de zesde keer samen met het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen. Op deze dag zet Unizo provincie Antwerpen ondernemers in het zonnetje en faciliteren ze het gesprek tussen politici en ondernemers door middel van een aantal bedrijfsbezoeken.

Vandaag bestaat een dag voor zowat alles: de Dag van de Jeugdbeweging, de Dag van de Klant, Secretaressedag, enzovoort. Vreemd genoeg bestond er tot voor kort nog geen Dag van de Ondernemer. “Nochtans is het economische en maatschappelijk belang van ondernemers onmiskenbaar. Hun ondernemerschap én hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs en via hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan. Het is niet meer dan terecht dat eenmaal per jaar hun doorzetting en hun veerkracht in de schijnwerpers staan”, aldus Unizo.

Unizo illustreert het belang van de ondernemer dit jaar met het voorbeeld van sponsoring. Uit een berekening door Unizo, vertrekkend van een enquête bij een representatief staal van 737 ondernemers, blijkt dat onze Vlaamse en Brusselse kmo’s op jaarbasis minstens 716 miljoen euro aan sponsoring uitgeven. Geld dat vaak naar sportverenigingen of -wedstrijden gaat, maar ook naar culturele organisaties, goede doelen, jeugdbewegingen, lagere en middelbare scholen, buurtwerkingen, openbare diensten, enzovoort.

Antwerps schepen Koen Kennis ging langs bij Helicus, dat zorginstellingen ondersteunt in hun logistieke vraagstukken en voert medische transporten uit via drones.

Roefs, de Antwerpse laureaat voor kmo van het jaar kreeg het bezoek van gedeputeerde Luk Lemmens.

In de Rupelstreek kregen onder meer Rupel Optiek in Boom en Carda in Niel respectievelijk het bezoek van federaal parlementslid Hans Verreyt en Niels burgemeester Tom De Vries en schepen Ellen Bridts.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.