Nieuws Antwerpen Bedrijven kunnen nu ook speed pedelecs en elektrische steps uitproberen

Bedrijven kunnen nu ook speed pedelecs en elektrische steps uitproberen

Bedrijven kunnen nu ook speed pedelecs en elektrische steps uitproberen

Slim naar Antwerpen start met een vernieuwd proefaanbod voor bedrijven, in samenwerking met het Antwerpse B2Bike. Werknemers van deelnemende bedrijven zullen vanaf nu ook speed pedelecs en elektrische steps kunnen uitproberen voor hun woon-werkverplaatsing.

Via Slim naar Antwerpen kunnen bedrijven hun werknemers gedurende een maand verschillende vervoersmogelijkheden laten uitproberen. Tot hiertoe konden werknemers van aangesloten bedrijven zo de elektrische fiets, stadsfiets, vouwfiets, bakfiets, Velo, DeWaterbus, De Lijn en NMBS uitproberen. Slim naar Antwerpen besliste om het succesvolle proefaanbod verder te zetten én te vernieuwen, want voegt nu ook speed pedelecs en elektrische steps aan het aanbod toe.

“Met de langdurige werken aan de Oosterweelverbinding kunnen de elektrische fiets en speed pedelec voor werknemers een geschikt alternatief zijn om op het werk te geraken en tegelijkertijd bij te dragen aan hun fysieke en mentale gezondheid”, zegt Koen Kennis, schepen voor mobiliteit. “Het is fijn om te zien dat steeds meer werkgevers gebruik maken van de diensten van Slim naar Antwerpen.”

Slim naar Antwerpen werkt voor de uitrol van het vernieuwde proefaanbod samen met B2Bike, dat al sinds 2013 werkgevers begeleidt bij het opzetten van een cultuur die fietsgebruik stimuleert. Het Antwerpse bedrijf heeft zo al heel wat expertise opgebouwd die ze in dit project ten volle zullen inzetten.

Johny Macharis, accountmanager B2Bike: “Op dagelijkse basis probeer ik beslissers bij bedrijven warm te maken voor een fietsvriendelijk personeelsbeleid. De ene keer is dat makkelijk, de andere keer is er weerstand. In dat laatste geval is het meestal omdat de twijfelaar gewoon nooit geprobeerd heeft om met de fiets te pendelen. Het proefaanbod pakt net dat probleem aan. Een kosteloze en goed omkaderde testperiode, daar kan toch niemand neen tegen zeggen. Ik ben er zeker van dat velen verrast zullen zijn over het plezier, de besparing en de tijdswinst die er verscholen zitten in een regelmatig fietstochtje tussen huis en werk.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.