Nieuws Antwerpen Bedrijven, organisaties, universiteiten en provincie gaan samen voor duurzaamheid

Bedrijven, organisaties, universiteiten en provincie gaan samen voor duurzaamheid

Bedrijven, organisaties, universiteiten en provincie gaan samen voor duurzaamheid

ANTWERPEN – Initiatiefnemers Universiteit Antwerpen en Antwerp Management School hebben samen met de stichtende partners BASF Antwerpen, Port of Antwerp en de provincie Antwerpen hun samenwerking binnen het Antwerp Partnership for Sustainability geformaliseerd. Het Antwerps provinciebestuur gelooft sterk in de samenwerking en financiert het netwerk met 240.000 euro voor een leerstoel.

Het Antwerp Partnership for Sustainability (APS) zette in 2019 een aantal belangrijke stappen in het halen van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties. In het partnerschap werken kennisinstellingen, bedrijven en overheden in Antwerpen samen aan oplossingen voor duurzame ontwikkeling. Ze delen hun kennis en expertise, zetten gezamenlijke projecten op en bouwen samen leerstoelen uit. Ze doen dit over de grenzen van sectoren, disciplines en faculteiten heen.

In 2019 werd onder meer een nieuwe leerstoel opgericht met de steun van de provincie Antwerpen. Dankzij deze leerstoel kunnen onderzoekers samenwerken aan het bepalen van prioriteiten in het kader van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, het opstellen van (impact)indicatoren, het efficiënt bevragen van interne en externe stakeholders, het opzetten van pilootprojecten en het evalueren van de beleidsinspanningen bij de provincie Antwerpen.

Managementeducatie voor duurzaamheid

Ook in 2020 wil het APS blijven groeien via impactvolle leerstoelen en projecten. Zo komt er een nieuwe leerstoel in managementeducatie voor duurzaamheid, waarbij Antwerp Management School gaat samenwerken met Breda University.

Jan Remeysen, ceo BASF: “Onze maatschappij heeft behoefte aan effectieve manieren om duurzame transformatie te bereiken. Het APS heeft een belangrijke rol om in samenwerking met partners toekomstige uitdagingen aan te pakken en duurzame oplossingen te ontwikkelen.”

Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp: “Ik geloof dat samenwerking dé sleutel tot succes is als je samen een complexe agenda zoals de SDG’s wil realiseren. Het is enkel door samen te werken dat we mondiale uitdagingen zoals klimaat, mobiliteit, migratie en sociale integratie kunnen aangaan. Het APS is een uitstekend forum omdat het de sterktes van kennisinstellingen, bedrijven en overheden samenbrengt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.