Nieuws Antwerpen Bedrijven uit Antwerpen en Zoersel in actie voor de Olympische Spelen

Bedrijven uit Antwerpen en Zoersel in actie voor de Olympische Spelen

Bedrijven uit Antwerpen en Zoersel in actie voor de Olympische Spelen

De vlam brandt en de Olympische Zomerspelen zijn officieel van start gegaan. Niet alleen vertegenwoordigen 122 atleten ons land, een recordaantal. Ook verschillende Belgische bedrijven hebben hun beste beentje voorgezet voor het legendarische tornooi, ook een recordaantal. Onder hen het Antwerpse Sibelco en Equilog Services uit Zoersel.

Alle bedrijven zijn lid van Agoria’s Sports & Entertainment Technology Club, de Belgische vertegenwoordiger voor technologiebedrijven die actief zijn in de sport- en entertainmentsector. Verschillende leden dragen nu bij tot de duurzaamheid, veiligheid, fan engagement, media, tijdelijke locaties, connectiviteit en prestaties tijdens de Spelen.

Sibelco en Equilog Services zijn er daar twee van. Zij ondersteunen de Spelen en de Belgische deelnemers als lid van de Equestrian cluster van de club. Die werd in 2017 opgericht na de Spelen van Rio om de grote Belgische Equestrian bedrijven op die manier top of mind te brengen.

“Om succesvol te zijn in deze Grote Sportorganisaties voelden we de noodzaak om bedrijven samen te brengen zodat ze een globaal aanbod konden voorstellen voor deze grote evenementen”, aldus Bart Manderveld, leider van de cluster.

Sinds 2018 leverde Sibelco meer dan 6.000 ton zand aan voor de paardenpistes om aan de nodige capaciteit te voldoen. Equilog Services organiseert dan weer zorgeloos en veilig transport, logistieke diensten en administratie om de paarden op hun bestemming te krijgen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.