Nieuws Antwerpen Bedrijven zoeken 300 onderhoudstechnici

Bedrijven zoeken 300 onderhoudstechnici

Bedrijven zoeken 300 onderhoudstechnici

elektricienIn de brede regio rond Antwerpen zijn de bedrijven wanhopig op zoek naar onderhoudstechnici. Er staan zowat 300 vacatures open. Voor volgend jaar zouden het er zelfs 450 kunnen zijn. Het project Prima van de Kamer van Koophandel, de VDAB en het Stedelijk Onderwijs Antwerpen probeert daar iets aan te doen maar de resultaten zijn nog steeds onvoldoende.

“De klassieke uitstroom van de scholen is totaal onvoldoende om het tekort aan onderhoudstechnici op te vangen”, zegt Luc Luwel van de Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Vandaar het project Prima om via praktijkgerichte opleidingen werkzoekenden op te leiden tot onderhoudsmechanicien of onderhoudselektricien.

Het eerste jaar betaalde Prima nog leergeld. Amper de helft van de kandidaten haalde de eindmeet. Het voorbije schooljaar werd meer aandacht besteed aan een verfijnde selectie. Met succes. Onlangs kregen al de 18 cursisten die in september van vorig jaar de opleidingen begonnen hun certificaat.

Nog belangrijker: de meesten kunnen meteen aan de slag bij het bedrijf waar ze de laatste maanden hun stage liepen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.