Nieuws Antwerpen Bedrijven zoeken onderhoudstechnici

Bedrijven zoeken onderhoudstechnici

Bedrijven zoeken onderhoudstechnici

chemie onderhoudDe Antwerpse industrie heeft een nijpend gebrek aan onderhoudstechnici. De generatie van de jaren zestig en zeventig gaat met pensioen. De uitstroom uit de technische scholen volstaat helemaal niet om de leegloop op te vangen. De toekomst van het industriële netwerk rond de haven van Antwerpen lijkt daarmee bedreigd.

De tweejaarlijkse arbeidsmarktenquête van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft het andermaal aangetoond: in de brede regio zijn nauwelijks onderhoudstechnici te vinden. Het beroep is een heus knelpuntberoep geworden. Het tekort legt op die manier een ernstige hypotheek op de verdere ontwikeklingen in de sector.

Voka heeft in dit opzicht het initiatief genomen om PrIMA op te zetten, een opleidingsacademie die een aangepaste geïntegreerde opleiding aanbiedt op hoog niveau en toekomstige onderhoudsspecialisten de juiste competenties bijbrengt. Het gaat dan om competenties die binnen onze ondernemingen via gespecialiseerde partners de gepaste toegevoegde waarde lleveren”, zegt Pieter Houten van Voka. “Een versterkt aanbod aan goede onderhoudstechnici garandeert de verankering van onze industrie in Vlaanderen”

Een eerste lichting studenten is inmiddels al afgestuurd bij PrIMA, de tweede wordt klaargestoomd. Vandaag worden de voorbereidingen getroffen voor een derde editie die moet opgestart worden in september e.k.

Voka roept er daarom de bedrijven toe op om stagen en vormen van werkplekleren aan te bieden. De inbreng van de ondernemingen binnen PrIMA is cruciaal. De opleidingssystemen worden overigens ondersteund door de VDAB en het Stedelijk Onderwijs.

Wie op zoek is naar onderhoudstechnici doet er daarom goed aan om te investeren in die profielen door een stageplek aan te bieden.

PrIMA organiseert op 28 februari e.k. een sessie waarin aangetoond wordt hoe bedrijven ook een rekruteringskanaal kunnen worden.

Inschrijven kan via pr.aw@voka.be

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer