Nieuws Antwerpen Bedrijven zoeken werknemers bij technische scholen

Bedrijven zoeken werknemers bij technische scholen

Bedrijven zoeken werknemers bij technische scholen

autoNogal wat bedrijven zijn wanhopig op zoek naar nieuwe werknemers. Vooral naar technische profielen. De traditionele kanalen als de VDAB slibben vandaag veelal vast. Verscheidene technische scholen grijpen die kans aan om zichzelf en hun leerlingen op de markt te zetten. Zoöok de Spectrumschool, een grote BSO/TSO-school van het GO! in de Antwerpse stadsrand, die zowel nijverheidsopleidingen aanbiedt als opleidingen in de zachte sector.

Op de Campus Ruggeveld aan de Ruggeveldlaan in Deurne worden elektriciens opgeleid, automekaniekers, metaalbewerkers en schrijnwerkers. De technische afdeling omvat naast opleidingen elektriciteit en elektromechanica ook de afdeling sport. Het project Spectrum!Student at Work moet zowel de bedrijven als de leerlingen zelf een opening geven naar de arbeidsmarkt toe.

Wij willen onze leerlingen voorbereiden voor de arbeidsmarkt, stelt Jan Palmans, de coördinator van het project. “We leren hen sollicitatietechnieken en helpen hen te zoeken naar een toekomstige werkplaats. Via werkplekleren doen ze ervaring op.”

Na een eerste succesvolle editie vorig schooljaar organiseert de Spectrumschool een tweede contactdag met bedrijven op de campus Ruggeveld op dinsdag 10 maart e.k.

Een eerste opzet van de contactdag is leerlingen te helpen bij het zoeken naar technisch studentenwerk. Een tweede opzet is bedrijven de kans te geven zich voor te stellen aan de technisch geschoolde laatstejaars leerlingen als toekomstige werkgever.

Op de campus Ruggeveld worden thans 170 leerlingen opgeleid in de derde graad. De laatstejaars kunnen op 10 maart hun persoonlijk CV en referenties aanbieden aan de werkgevers in een kort gesprek. Zo oefenen ze hun sollicitatietechnieken. De praktijkleerkrachten zijn die dag ook beschikbaar om extra informatie (referentiebrief) te geven over werkattitude en technische competenties van de afstuderende laatstejaars.

Praktisch:
* 9.30-12 uur: voorstelling bedrijven
* 12-13 uur: lunch aangeboden
* 13-16 uur: individuele sollicitatiegesprekken leerlingen-nieuwe bedrijven
* 17-19 uur: individuele sollicitatiegesprekken leerlingen-stagebedrijven.

Voor verdere vragen rond dit project en/of deelname aan de contactdag kan u terecht bij de coördinator Jan Palmans op jan.palmans@spectrumschool.be en telefoonnummer 0468/33.21.82

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.