Bedrijvencontact- en netwerkdagen: voor en door ondernemers

Een uniek concept. Dat is dit najaar Bedrijvencontactdagen in Kortrijk en Bedrijvennetwerkdagen in Antwerpen-Waasland en in Limburg. En volgend jaar eveneens in Mechelen en Brugge. Zowel de exposanten als de bezoekers zijn lokale ondernemers. We spreken erover met Peter Vanbrackel, Exhibition manager bij KortrijkXpo. “Bedrijven die business opportuniteiten willen ontdekken zijn zeker welkom.”

Kan u als organisator nog even het verschil uitleggen tussen Bedrijvencontactdagen en Bedrijvennetwerkdagen?

Peter Vanbrackel: “Bedrijvencontactdagen Kortrijk is intussen al toe aan de 19e editie. Dit najaar is het event gepland op 13 en 14 december. Intussen zijn er meerdere afgeleide initiatieven. Bedrijvennetwerkdagen Limburg, toe aan de derde editie, vindt plaats op 25 en 26 oktober Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland op 20 en 21 september. Belangrijk bij iedere editie is de geografische afbakening. De events zijn enkel toegankelijk voor bedrijven uit de regio.”

Wat is het doel en opzet van de events?

“Het samenbrengen van ondernemers. Met als doel dat ze business opportuniteiten kunnen ontdekken en dat we zo ook het ondernemerschap ondersteunen. Op deze manier ondersteunen we ook de lokale economie, ook dat is een doelstelling voor ons.”

Wat maakt jullie initiatieven uniek?

“Drie zaken, menen wij. Ten eerste dat deze events niet gaan om een of andere branche, maar dat het event breed en cross-sector is opgezet. Dat maakt, en dat is het tweede aspect, het profiel van de exposanten en bezoekers uniek, want ze zijn per definitie gelijkwaardig. Sommige exposanten zijn standhouder omdat ze zich bijvoorbeeld gericht willen presenteren of op een andere manier nieuwe of bestaande klanten willen ontmoeten. Terwijl bezoekers bijvoorbeeld naar de de events komen om dan weer gericht hun bezoeken in te plannen. Zowel voor bezoekers als exposanten ligt de drempel trouwens erg laag om deel te nemen.”
“Ten derde wordt iedere editie georganiseerd in samenwerking met de lokale Voka – Kamer van koophandel. Deze samenwerking staat telkens garant voor een kwalitatief hoogstaand event met een evenwichtig productaanbod, interessante randevents en actua shots rond verschillende thema’s die nauw aansluiten bij de economische actualiteit.”

Hoeveel kost het om deel te nemen als exposant?

“We hebben verschillende formules. Een stand van 9 vierkante meter kost 1.650 euro, eentje van 12 vierkante meter 1.850 euro en eentje van 15 vierkante meter 2.050 euro. Voor exposanten is dat ook all in, want ze krijgen er elektriciteit, verlichting, wanden en tapijt bij. Alles is voor hen geregeld. En als ze meer willen, op hun stand, is dat ook mogelijk. Een trend die wij bijvoorbeeld zien is die van de groepsstanden waarbij meerdere ondernemingen de krachten bundelen voor een grotere stand.”

Zijn er nog plannen voor andere edities?

“Er zijn voor volgend jaar nog twee edities gepland op andere locaties. Op 9 en 10 oktober 2024 een 1ste editie in Mechelen en op 23 en 24 oktober de 2de editie in Brugge. En net als met de andere edities is het opzet hetzelfde: ondernemers die toekomstige of bestaande klanten (of partners) kunnen ontmoeten. Ze zijn hartelijk welkom op een van onze events.”

Op zoek naar dé locatie voor uw event? Graag bekijken we samen met u wat de mogelijkheden zijn. Met in totaal 40 000 ㎡, vinden we sowieso de ideale plek voor uw event. Van een persvoorstelling tot een personeelsfeest, van een publieksevent tot een vakbeurs, groot- of kleinschalig, alles kan!