Nieuws Antwerpen Bedrijventerrein Luithagen in de Antwerpse haven start deelplatform

Bedrijventerrein Luithagen in de Antwerpse haven start deelplatform

Bedrijventerrein Luithagen in de Antwerpse haven start deelplatform

ANTWERPEN – De bedrijven op Luithagen in de Antwerpse haven stappen samen in project Start2Share. De parkmanager van het terrein, Quares, wil zo de mogelijkheden van een deeleconomie verkennen. Het platform zal vormgegeven worden door i.Revitalise, die zich specialiseert in B2B matchmaking.

Het Start2Share deelplatform wil een kickstart zijn voor de B2B deeleconomie en kon daarom rekenen op 68.200 euro subsidie via Vlaanderen Circulair. Een eerste proefproject zal lopen op drie bedrijventerreinen van Quares. Bij een positieve evaluatie zullen ook grotere bedrijventerreinen in het land van de technologie kunnen genieten.

“Dit project kadert in de ruimere transitie naar klimaatneutrale bedrijventerreinen die Quares als Park Manager van Luithagen faciliteert”, vertelt Bart De Smedt, Chief Innovation Officer bij Quares. Met een infosessie voor de betrokken bedrijven geeft Quares het startschot voor het project. Tegen de zomer van 2020 moet het deelplatform Start2Share volledig operationeel zijn.

“We geloven sterk in het potentieel”, vertelt Stefan Verreyken, ceo van i.Revitalise. “Aanbieders verkrijgen via het online deelplatform een verhoogd rendement op hun investeringen, terwijl anderen toegang krijgen tot hoogwaardige apparatuur of extra ruimte aan aantrekkelijke tarieven. Er is dus een economische winst voor alle partijen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.