Nieuws Antwerpen BEEGO helpt senioren in strijd tegen phishing

BEEGO helpt senioren in strijd tegen phishing

BEEGO helpt senioren in strijd tegen phishing

Het Antwerpse BEEGO organiseert in samenwerking met Neos vzw een webinar om senioren te wijzen op de gevaren van phishing. Daarmee willen ze hen wapenen tegen de valkuilen van phishing, waarbij cybercriminelen misbruik maken van vertrouwen om gevoelige gegevens te verkrijgen.

Steeds vaker zijn mensen het slachtoffer van phishing. Met valse websites en telefoontjes van de bank of e-mails trachten criminelen te ‘vissen’ naar wachtwoorden of bankgegevens van nietsvermoedende slachtoffers. Het Antwerpse BEEGO organiseert daarom in samenwerking met Neos vzw een webinar om senioren bewust te maken van de gevaren en hen aan de hand van tips te wapenen tegen dit soort fraude.

“Veel mensen kennen de gevaren van phishing en zijn op hun hoede, maar niet iedereen is op de hoogte. Cybercriminelen slaan dan ook vooral hun slag bij mensen die minder vertrouwd zijn met computers”, weet Frederik Scraeyen, oprichter van BEEGO. “Hoewel senioren al lang niet meer digitaal ongeletterd zijn, merken we toch dat ze vaak een doelwit zijn van deze praktijken.”

Het webinar is meteen ook de lancering van een oefenboek dat BEEGO op de markt brengt. Dit boek telt 95 pagina’s, vol met praktische oefeningen om de gevaren van phishing beter te kunnen inschatten. “We kozen bewust om een papieren versie te lanceren en geen digitale, om in alle vertrouwen, zonder computer of smartphone bij te leren over dit gevoelige onderwerp”, besluit Frederick.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.