Nieuws Antwerpen Beego start gratis hulplijn om ouderen digitaal te verbinden

Beego start gratis hulplijn om ouderen digitaal te verbinden

Beego start gratis hulplijn om ouderen digitaal te verbinden

ANTWERPEN – Beego, de Antwerpse organisatie die IT-studenten inzet om computerhulp aan huis te bieden, heeft een digitale crisislijn opgezet in heel Vlaanderen. Mensen die geïsoleerd worden door de Coronacrisis kunnen gratis terecht bij een leger IT-studenten. Zij bieden vanuit hun zetel assistentie om digitale hulpmiddelen te installeren: Skype, Whatsapp, Google Hangouts en andere oplossingen vormen zo geen barrière meer.

De meest kwetsbare doelgroep van corona, de senioren, zijn het minst digitaal vaardig. De quarantaine maatregelen zorgen er voor dat deze groep wordt geïsoleerd van hun familie.

Beego kreeg de vraag van verschillende rusthuizen om te helpen, nu zij er alles aan doen om hun bewoners via smartphones en tablets helpen om verbonden te blijven. “Veel bewoners van 80 plus hebben immers kinderen van 55 plus, die soms ook moeite hebben met digitale toepassingen. Daar hebben de zorgverleners momenteel geen tijd voor”, zegt Frederick Scraeyen, oprichter Beego.

Digitale bijstand

De studenten komen niet aan huis, maar net zoals de vele telewerkers, helpen de studenten nu op afstand. Al meer dan 20 studenten meldden zich vrijwillig aan om hieraan deel te nemen, en dat worden er steeds meer.

“We stonden voor de beslissing om onze activiteiten te staken, want het is onverantwoord om momenteel jongeren naar ouderen thuis te sturen. Initieel was het idee om onze vaste medewerkers op economische werkloosheid te zetten, maar stilzitten is geen optie. We beslisten om ons in te zetten en bij te dragen om deze crisis zo snel mogelijk in te dijken waar mogelijk.”

De medewerkers van Beego verzamelen alle aanvragen via het algemeen telefoonnummer. Nadien worden de aanvragen bezorgd aan de pool van studenten die de persoon in digitale nood terugbellen. “Alle studenten die hogere studies volgen in een informatica richting of gerelateerd, kunnen zich aanmelden bij Beego als support-vrijwilliger.”

Lees al onze berichten met een link naar corona op deze pagina.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Dossier

Gerelateerde berichten

Onderneming
Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.