Nieuws Antwerpen Beerens Groep neemt fietsgroothandel Van der Wal over

Beerens Groep neemt fietsgroothandel Van der Wal over

Beerens Groep neemt fietsgroothandel Van der Wal over

SCHELLE/ANTWERPEN/WIJNEGEM/AARTSELAAR – Beerens Groep en fietsgroothandel Van der Wal bundelen de krachten om samen fietsen en fietsonderdelen in te voeren en te verdelen in België. Vanaf 1 september zal de distributie gebeuren vanuit het bestaande pand in Schelle onder de nieuwe vlag VDW-bikes.

De Beerens Groep focust met de overname van Van der Wal op een verdere diversifiëring van zijn activiteiten. Dankzij het aanbieden van een ruim en kwalitatief fietsaanbod met aanverwante diensten breidt de Beerens Groep zijn bestaand mobiliteitsaanbod sterk uit.

Erwin Beerens, ceo Beerens Groep: “De fiets is vandaag in veel gevallen een volwaardig vervoersalternatief voor dagelijkse verplaatsingen. Deze vervoersvorm is daarbij zeer ecologisch en neemt weinig ruimte in het verkeer in. Aangevuld met alle mogelijke fiscale voordelen die de fiets met zich kan verkrijgen, geloven wij dat er een groot potentieel is.”

Van der Wal wordt VDW-bikes

Van der Wal werd in 1906 opgericht door J.G Van der Wal. In 1989 nam huidig ceo Kristiaan De Belder het bedrijf over. Hij stapt nu mee in het kapitaal en blijft aan het roer staan van VDW-bikes. De Beerens Groep zal in een ondersteunde rol mee investeren.

Kristiaan De Belder: “Met vereende en betere slagkracht bouwen we ons gamma verder uit. Het bestaande team ziet alvast uit naar de toetreding in de groep en we plannen zelfs al een opendeurdag waar we al onze producten zullen voorstellen aan de gespecialiseerde handel.”

De toetreding tot de Beerens Groep zal voor VDW-bikes de mogelijkheid creëren om een nog ruimere dienstverlening aan te bieden.

Koen Van den Bergh, coo Beerens Groep: “Op korte termijn zullen de teams van de Beerens Groep nauw samenwerken met het huidige Van der Wal team om zowel de commerciële als logistieke processen zo snel als mogelijk te integreren. Er zal versneld ingezet worden op digitalisering, waardoor onze klanten nog gemakkelijker de weg kunnen vinden naar onze voorraden en producten.”

Beerens bestaat al meer dan 25 jaar en is officieel concessiehouder van Toyota (Antwerpen-Aartselaar), Nissan (Antwerpen-Aartselaar-Wijnegem) en Opel dealer in Zaventem. Naast het verkopen van nieuwe wagens via officiële concessies is Beerens een verdeler van tweedehandsvoertuigen en specialist in automotive services.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.