Nieuws Antwerpen Beerens Groep verkoopt VW-concessies aan D'Ieteren

Beerens Groep verkoopt VW-concessies aan D'Ieteren

Beerens Groep verkoopt VW-concessies aan D'Ieteren

beerens erwinDe Beerens Groep heeft zijn 10 VW-concessies verkocht aan de Brusselse importeur D’Ieteren. De groep rond de Antwerpse investeerder Erwin Beerens kreeg daartoe de toestemming van de mededingingsautoriteiten. Door de overname wordt D’Ieteren meteen ook de grootste dealer van VW in de hele regio Brussel-Antwerpen. Voor de 180 werknemers van Beerens NV, de exploitant van de 10 concessies (inclusief 4 carosseriebedrijven) verandert er niets.

Invoerders houden er niet van als dealers té groot worden, heeft Erwin Beerens ooit gezegd. Beerens NV was tot nog toe de grootste dealer van VW buiten Brussel. De operatie kwam dan ook niet als een totale verrassing aan.

D’Ieteren heeft zich historisch opgewerkt als dealer voor de VW-merken VW, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Bentley en Lamborghini. De aandelen van het Brusselse importbedrijf zijn genoteerd op de Brusselse beurs.

Erwin Beerens en de Beerens Groep verkopen in de transactie hun tien concessies van de merken Volkswagen, Audi, Seat en Skoda in oa. Antwerpen (Noorderlaan), Mol, Geel, Wijnegem en Overijse. Jaarlijks worden er 3.500 nieuwe VW’s verkocht. De VW-concessies van D’Ieteren in het Brusselse tekenen voor 10.000 wagens per jaar.

Het akkoord tussen D’Ieteren en de Beerens Groep heeft uitdrukkelijk slechts betrekking op de VW-concessies. Alle andere activiteiten blijven binnen de groep. De topholding rond Erwin Beerens, Het Beste Brood omvat in dit opzicht:

* concessies Nissan in Aartselaar, Wijnegem en Antwerpen.
* de concessie Opel in Zaventem
* B2 Cars, tweedehandsshowrooms in Aartselaar, Antwerpen, Wijnegem en Zaventem.
* Leasense: een operationele leasingmaatschappij
* Belcar: dienstverlening aan leasebedrijven en professionelen.
* Quadriga Car Rental: internationale trading en nieuwe en tweedehandsauto’s en onderdelen.
* Beerens Classic: de handel in oldtimers
* Smart Repair: garagewerken.
* Depage: vastgoedmaatschappij

De Beerens Groep wordt gecontroleerd door de holdingmaatschappij Het Beste Brood, een historisch overblijfsel van de natuurvoedingszaak waaruit de Groep Beerens ooit is gegroeid. Vader Beerens was destijds aan de slag als warme bakker. Hij schakelde later om op een industriële bakkerij en bouwde een groothandel in voedingswaren uit. Zoon Erwin verkocht de zaak aan een internationale groep en nam in 1994 de failliete groep Antwerpse Automobielmaatschappij over. Van daaruit bouwde hij zijn netwerk uit van garages en aanverwante ondernemingen.

Het directieteam van de Beerens Groep blijft bestaan uit Erwin Beerens, Koen Van den Bergh en Marc Bielen.

Verwant en interessant:

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Antwerpen
Antwerpen

Slechts 2 nieuwe faillissementen

De ondernemingsrechtbank van Antwerpen, afdeling Antwerpen, heeft in haar zitting van 28 september het faillissement van 2 bedrijven en zelfstandigen… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Stabroek
Stabroek

SRN Group valt in Amerikaanse handen

Het Amerikaanse Subsea Global Solutions, een toonaangevend commercieel duikbedrijf, heeft SRN Group overgenomen. De groep, actief vanuit Stabroek, is gespecialiseerd… Lees meer