Nieuws Antwerpen Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel verandert van naam

Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel verandert van naam

Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel verandert van naam

ANTWERPEN – Voor aanvang van de Comissie Mobiliteit en Openbare Werken in het Vlaams Parlement werd de nieuwe naam van BAM, de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel, bekend gemaakt. De organisatie die instaat voor de realisatie van een van de grootste en meest ingrijpende bouwprojecten van Europa heet voortaan Lantis.

“De nieuwe naam is het sluitstuk van de ingrijpende evolutie van de voorbije jaren”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. “Amper een paar jaar geleden was Oosterweel een infrastructuurplan waar niemand nog een cent om gaf. Nu staan we klaar om 4 miljard euro te investeren in betere bereikbaarheid én versterkte leefbaarheid. We werken met vereende krachten aan de toekomst van Antwerpen als aangename regio die zuurstof geeft aan heel Vlaanderen.”

De nieuwe naam Lantis staat voor Leefbaar Antwerpen door Innovatie en Samenwerking. “Parallel aan deze transformatie heeft ook de organisatie die dit project zal realiseren een verandering doorgemaakt”, schetst David Van Herreweghe, voorzitter van de raad van bestuur van Lantis. “De planorganisatie is als het ware verveld tot een uitvoeringsorganisatie die zorg en aandacht heeft voor haar omgeving: bewoners, bedrijven en weggebruikers.” De omgevingsvergunning voor één van de grootste werven van Europa wordt eind 2019 ingediend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.