Nieuws Antwerpen Bekijk de video van de derde innovatieheld van 2014, Peter Janssen van Glacio/Ijsboerke

Bekijk de video van de derde innovatieheld van 2014, Peter Janssen van Glacio/Ijsboerke

Bekijk de video van de derde innovatieheld van 2014, Peter Janssen van Glacio/Ijsboerke

Peter Janssen

Peter Janssen

 Met de reeks Innovatiehelden wil het Innovatiecentrum ondernemers in de kijker plaatsen met een uitzonderlijke passie voor innovatie. Iedere innovatieheld heeft een onderscheidend talent om succesvol te innoveren en is zo een inspiratiebron voor andere ondernemers.

Vraag aan een groep mensen wat ze innovatief vinden en ze zullen al snel producten aanhalen. Nooit hoor je ze spreken over een innovatief productieproces. Niet verwonderlijk, want het is het product dat klanten op één of andere manier vooruit helpt. Hoe nieuwe producten tot stand komen, interesseert een klant niet. Bedrijven zijn meestal ook eerder terughoudend om veel informatie prijs te geven over de processen die aan de basis liggen van nieuwe producten. Nochtans zijn juist die processen meestal de kern tot succes. Dat moet je CEO Peter Janssen van Glacio/Ijsboerke niet vertellen. Sinds hij in 2004 samen met Werner Van Springel via een management buy out Glacio opstartte, is procesinnovatie een rode draad in zijn aanpak. ‘Een proces van vallen en opstaan’ zoals hij het zelf noemt ‘en één waarbij de betrokkenheid van de ganse organisatie cruciaal is’. Verleden jaar nam Glacio Ijsboerke over en zette daarmee een kroon op zijn volgehouden expansieverhaal. De nieuwe tandem doet het onderhand uitstekend. Het lijkt erop alsof Glacio/Ijsboerke het succesvolle naoorlogse  verhaal uit de Kempen onverminderd kunnen verder zetten.

In dit filmpje, speciaal gemaakt voor de lezers van Made in Antwerpen, neemt Peter Janssen jullie mee in zijn zoektocht naar innovatie.

Laat je ook inspireren door de andere Innovatiehelden van 2014.

Wil je graag een innovatief project binnen jou bedrijf laten onderzoeken? Hieronder kan je contactgegevens van Danny Bobrowicz terugvinden. Hij helpt je graag gratis en vrijblijvend verder.

danny-bobrowiczDanny Bobrowicz
Coördinator Innovatiecentrum provincie Antwerpen
Tel: 03 216 21 61
GSM: 0497 296 769
E-mail:danny.bobrowicz@innovatiecentrum.be

innovatie_kop

Lees hier nog dieper het verhaal van Peter:

Reeds vele jaren terug kwam Glacio in contact met het Innovatiecentrum met de vraag naar begeleiding bij het opstarten van een innovatieproject. Doel was een vulmachine te ontwikkelen die toeliet meerdere ijslagen (smaken) in één potje aan te brengen. Een IWT subsidie werd verworven. De machine is vandaag nog steeds succesvol in gebruik. Het is maar één voorbeeld dat duidelijk maakt hoe procesinnovatie de moeder is van nieuwe producten. Naast hardware, vinden ook steeds meer software toepassingen hun weg naar de procesomgeving, bv. om op basis van eenvoudige productparameters en zelfs tekeningen de robotica software te genereren die de automatische processen aanstuurt. Dit verkort enorm de omsteltijden.

De meeste ontwikkelingen gebeuren intern om zo snel mogelijk te kunnen schakelen en de time-to-market klein te houden. Peter Janssen hecht daarom veel belang aan het stimuleren van creativiteit binnen het bedrijf. “Nieuwe ideeën aanbrengen is echter onvoldoende”, stelt hij. “We moeten ze steeds concreet uitwerken om toegevoegde waarde voor onze business te creëren”. Procesinnovatie: het is een creatieve ‘motor’ die continu draait bij Glacio/IJsboerke.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.