Nieuws Antwerpen Belangrijk certificaat voor Antwerpse Covestro-vestiging

Belangrijk certificaat voor Antwerpse Covestro-vestiging

Belangrijk certificaat voor Antwerpse Covestro-vestiging

De Antwerpse Covestro-vestiging krijgt een ISCC PLUS-certificaat. ISCC staat voor ‘International Sustainability & Carbon Certification’. Door het certificaat is het nu mogelijk voor Covestro om aan massabalansproductie van biogebaseerde en gerecycleerde grondstoffen te doen.

Covestro behoort tot ’s werelds grootste polymeerproducenten. Het bedrijf heeft recent het ISCC Plus-massabalanscertificaat verkregen voor haar productievestigingen in Antwerpen en Krefeld-Uerdingen. Dit betekent dat Covestro zijn klanten nu grote productvolumes van het hoogwaardige kunststof polycarbonaat kan aanbieden, gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen en van dezelfde hoge kwaliteit als polycarbonaat op basis van fossiele brandstoffen. Polycarbonaat wordt gebruikt in hoogwaardige toepassingen in onder andere de automobiel- en elektronica-industrie.

“Met deze massabalanscertificering willen we volledig transparant zijn tegenover onze klanten”, zegt Sucheta Govil, Chief Commercial Officer bij Covestro. “Tegelijkertijd helpen we onze klanten om hun eigen CO2-voetafdruk te verkleinen en bieden we een oplossing aan die ze direct kunnen implementeren in hun bestaande productieprocessen zonder dat daarvoor technische aanpassingen nodig zijn.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.