Belangrijk contract voor Orfit Industries in Brazilië

orfit

De producent van medisch materiaal op maat, Orfit Industries heeft een belangrijk contract afgesloten met een van de grootste privé-ziekenhuizen in het Braziliaanse Sao Paulo. Kankerbestrijding is ook voor Brazilië een van de absolute prioriteiten. Orfit Industries produceert in dit opzicht maskers en modules die het lichaam perfect in positie houden bij bestraling.

Orfit Industries zit wat weggedoken in de omgeving van het Wijnegemse Shoppingcentrum. Het bedrijf van Steven Cuypers en zijn echtgenote en financieel directeur Christine Van Malderen heeft evenwel internationale topproducten in huis. Orfit Industries produceert oa. positionerings- en immobilisatieproducten en exporteert zijn medische hulpmiddelen vandaag naar meer dan 83 landen. Prothesemateriaal, spalken voor wie moet revalideren, protheseproducten enz.

Verleden jaar werd een omzet gerealiseerd van 15 miljoen euro, 22% meer dan het jaar ervoor. "Het was het tweede jaar op rij dat we met meer dan 20% groeiden", zegt gedelegeerd bestuurder Steven Cuypers. "Uit de cijfers van het eerste kwartaal blijkt ondertussen dat we ook dit jaar op dat tempo kunnen doorgaan."

Die snelle groei schrijft Cuypers toe aan de doelgerichte research die het bedrijf volhoudt en aan de professionele omkadering waarmee de producten op de markt gezet worden. Zeker op continenten als Latijns-Amerika, Rusland en China. In de Verenigde Staten runt Orfit Industries een eigen vestiging van waaruit de mensen directe contacten leggen met de medische wereld.

Vooral de doorbraak in Latijns-Amerika is vandaag opmerkelijk. "Komt ook omdat in landen als Brazilië geleidelijk aan een eigen middenklassse opstaat die bekommerd is om haar gezondheid. De overheid speelt daarop in en zo groeit de vraag naar geavanceerde medische apparatuur zoals naar onze thermoplastische maskers bij de behandeling van hoofd- en halskanker. "

Orfit Industries maakt zijn medische hulpmiddelen concreet aan in Wijnegem. Het bedrijf van Steven Cuypers en Christine Van Malderen stelt vandaag zo'n 60 mensen tewerk. "Onze kracht ligt voor een groot stuk ook in het feit dat wij steevast 15% van onze inkomsten herinvesteren in R&D. Het komt erop aan onze technologie voortdurend te verfijnen. Zo hebben wij geprobeerd om de dikte van onze gebruikte polymeren te verfijnen met enkele millimeters. Het product voelt daardoor comfortabeler aan en geeft minder weerstand. Nieuwigheden halen wij ook uit de toepassing van nanotechnologie waardoor een anti-allergisch laagje op onze producten kan worden gelegd."