Nieuws Antwerpen Belangrijke stap voor extra containercapaciteit Antwerpse haven

Belangrijke stap voor extra containercapaciteit Antwerpse haven

Belangrijke stap voor extra containercapaciteit Antwerpse haven

ANTWERPEN – Het ontwerp van het voorkeursbesluit voor Extra Containercapaciteit Antwerpen (ECA) dat deze zomer aan een openbaar onderzoek werd onderworpen, is nu goedgekeurd door de Vlaamse regering. Jacques Vandermeiren, ceo Port of Antwerp: “We zijn tevreden dat we 2019 kunnen afsluiten met een definitief voorkeursbesluit ECA, een belangrijke en noodzakelijke stap voor de ontwikkeling van het economisch potentieel en de perspectieven van de haven van Antwerpen en haar bijdrage aan de Vlaamse en Belgische economie.”

Port of Antwerp is een NV van publiek recht, met de stad Antwerpen als enige aandeelhouder. Met de goedkeuring van het ECA-project van de Antwerpse haven, geeft de regering een signaal dat het de economische urgentie van de haven, als motor van de economie, erkent.

“Met de komende uitwerkingsfase van het ECA-project kunnen we gezamenlijk de verschillende projecten concreet vormgeven met de nodige aandacht voor de modal split, duurzaamheid en een optimale invulling van de verkregen ruimte”, reageert Vandermeiren. “De nood aan uitbreiding van onze containercapaciteit wordt meer dan ooit ondersteund door de positieve jaarcijfers.”

Annick De Ridder, Schepen voor de Haven licht verder toe: “Dit voorkeursbesluit is het resultaat van een lange maar constructieve samenwerking waarvoor we de Vlaamse regering, de projectleiders en alle betrokken stakeholders willen bedanken. We hopen op dit positieve elan te kunnen doorgaan zodat we binnen 2,5 jaar eindelijk kunnen starten met de bouw van het Tweede Getijdendok en de andere inbreidingsprojecten. Alleen zo kunnen we de welvaart van Antwerpen en de ruime regio blijven garanderen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.