Nieuws Antwerpen Belga wordt definitief Lucky Strike

Belga wordt definitief Lucky Strike

Belga wordt definitief Lucky Strike

belgaEen zoveelste populair Antwerps icoon verdwijnt. Sigarettenproducent BAT heeft immers beslist om het merk Belga van de markt te halen. Het wordt gewoon vervangen door Lucky Strike. In Merksem zullen ze het geweten hebben.

Belga was al die jaren een gevestigde waarde. Een Belga rook je immers nooit alleen. Een commerciële slogan die toen in ieders hoofd zat. Belga was het initiatief van de broers Alphonse en François VanderElst die in Merksem hun populaire sigaret lanceerden en ze in de naoorlogse nationalistische sfeer van toen de merknaam Belga meegaven. Miss Belga, het meisje op het pakje was de Antwerpse Paula Bollaert die met haar hupse hoedje furore maakte.

Belga was zeker meer dan 50 jaar de meest populaire sigaret van het land. Tot de neergang ingezet werd, de sigaretenfabriek VanderElst eerst fuseerde met Tabacofina, Tabacofina in handen kwam van het Britse Rothmans dat uiteindelijk zelf weer fuseerde met de groep BAT.

Belga heeft nog vele jaren stand gehouden.Ook al was de productie van Belga zelf al lang doorgeschoven naar het buitenland. Tegen de andere populaire merken van BAT zoals Lucky Strike. Volgens Pierre Durinck van BAT was Belga zelfs in de jaren 80 nog altijd 20% van de marktomzet van BAT in België. Sinds kort gaat het echter verder achteruit. Vandaar de beslissing om met Belga te stoppen en over te stappen naar Lucky Strike. Met de garantie naar de rokers toe dat de smaak van Lucky Strike precies dezelfde zal zijn als die van het legendarische Belga.

Een icoon verdwijnt: in de fabriek van Belga werkten in 1994 nog….800 mensen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.