Nieuws Antwerpen Belgian Cargo Services hoopt op snelle stabilisatie in Egypte

Belgian Cargo Services hoopt op snelle stabilisatie in Egypte

Belgian Cargo Services hoopt op snelle stabilisatie in Egypte

alexandriëBelgian Cargo Services treedt aan als scheepsagent voor een nieuwe lijn vanuit Antwerpen op Turkije en Egypte. Joost Vrints hoopt alvast dat de toestand in en om Kaïro binnen afzienbare tijd zal stabiliseren. De Europe East Med Shipping Line (EEL) uit Malta neemt zowel bulktransport (ijzer en staal, bomen, big bags) als stukgoed zoals machines mee.

De EEL vaart vanop kaai 125 in Antwerpen op Mersin en Iskenderun (Turkije) en Alexandrië (Egypte). De goederen voor Mersin zijn vooral bestemd voor het buurland Irak.

Joost Vrints nam de Belgian Cargo Services enkele maanden geleden over. Hij viseert daarbij vooral de havens in de oostelijke Middellandse Zee. “Dit lijkt inderdaad geen goed gekozen moment maar het is alles bijeen toch nog altijd doenbaar. Het kan uiteraard altijd beter. Ik mag enkel hopen dat Egypte binnen de komende maanden toch weer tot rust komt. Egypte is met zijn 90 miljoen inwoners een van de belangrijkste consumentenmarkten uit de brede regio. Wij willen daar een vaste stek veroveren.”

Met meer dan 22 jaar ervaring in de shippingbusiness beseft Joost Vrints beter dan wie anders dat de shortsea vandaag geen makkelijke markt is. De prijzen staan onder druk, de ladingen zijn beperkt. “Wij houden het nu bij maandelijkse afvaarten. Egypte betekent 12 dagen transit, Turkije 15 tot 17 dagen. Bestemmingen kunnen eventueel omwille van het ladingsaanbod in omgekeerde volgorde aangelopen worden. Hoewel het geen heavy lift service is blijven er toch mogelijkheden open om zwaardere stukken mee aan boord te nemen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.