Nieuws Antwerpen Belgian New Fruit Wharf moet zich schrap zetten

Belgian New Fruit Wharf moet zich schrap zetten

Belgian New Fruit Wharf moet zich schrap zetten

bananenDe Belgian New Fruit Wharf (BNFW) had het verleden jaar even moeilijk om zijn omzetcijfers op peil te houden. Volgens de resultatenrekening die gedeponeerd werd bij de Nationale Bank is de omzet in 2014 licht gedaald tot 55,4 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat daarentegen kon flink verbeterd worden tot 6,7 miljoen euro.

De BNWF heeft internationaal een toonaangevende positie op het vlak van fruittransporten. Het bedrijf heeft zijn logistiek de afgelopen jaren steevast verder geoptimaliseerd en ondermeer met de bouw van een gesofistikeerde overslagterminal in de haven van Antwerpen baanbrekende technologie ingebracht. De vlotte automatische stockage en verwerking van fruit heeft het respect afgedwongen van de brede markt.

De BNWF maakt deel uit van de holding Sea-invest rond Philippe Van De Vyvere. Die is niet enkel actief in de behandeling van fruit maar doet tevens in kolen en grondstoffen. Sea-invest is aanwezig in de drie grote havens van Antwerpen, Gent en Zeebrugge.

BNWF wordt aangestuurd door Caroline De Poorter, Johan Claes en Peter Horekens. Het bedrijf stelt 40 vaste personeelsleden tewerk.

Enkele tijd terug diende BNWF noodgedwongen het verlies van de trafiek in bananen Chiquita te incasseren. Die werd overgeplaatst naar Vlissingen. BNWF kreeg in ruil wel transporten Bonita te verwerken.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.