Nieuws Antwerpen Belgische diamant- en juwelensector slaan handen in elkaar

Belgische diamant- en juwelensector slaan handen in elkaar

Belgische diamant- en juwelensector slaan handen in elkaar

ANTWERPEN – Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) en Ars Nobilis, respectievelijke koepelorganisaties voor de diamantsector en juwelensector in ons land, hebben beslist de krachten te bundelen. Zo beslaan ze de volledige keten en kunnen de belangen van hun achterban nog beter verdedigd worden.

Wie diamant zegt, denkt automatisch aan de schitterende diamantjuwelen bij een juwelier. De diamant- en juwelensector zijn logischerwijs met elkaar verbonden, maar toch opereren de koepelverenigingen van beide sectoren volledig onafhankelijk van elkaar. Tot nu weliswaar, want de twee  sectororganisaties hebben besloten om intensief samen te gaan werken. Zo sluit België zich aan bij buitenlandse handelscentra waar eerder al gelijkaardige samenwerkingen werden opgezet.

Leden van Ars Nobilis kunnen vanaf nu op de diensten van het AWDC rekenen, wanneer het gaat over juridisch advies, opleidingen, communicatie en veiligheid. Beide koepelorganisaties zullen voortaan ook samen de belangenbehartiging op zich nemen voor alle diamanthandelaren en juweliers in ons land. Door de B2C-ervaring van Ars Nobilis en de B2B-ervaring van AWDC samen te brengen, wordt de volledige keten beslaan. Beide spelers zijn ervan overtuigd dat ze op die manier nog beter de belangen van hun achterban kunnen verdedigen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.