Nieuws Antwerpen Belgo-Malienne verscheept 40.000 tweedehandswagens

Belgo-Malienne verscheept 40.000 tweedehandswagens

Belgo-Malienne verscheept 40.000 tweedehandswagens

grimaldiIn scheepvaartkringen heeft men het genoegzaam over de Belgo-Malienne. De officiële naam van het Antwerpse expeditiebedrijf is evenwel Belgisch-Malische Handelsmaatschappij, BMH. BMH vervoert vooral tweedehandswagens vanuit de haven van Antwerpen. “De firma is destijds gesticht door mijn vader die voor vervoer op West-Afrika een Malinese partner inschakelde,” zegt gedelegeerd bestuurder Annick Dedrie. Annick bestuurt de firma samen met haar broer Philippe. De Belgisch-Malische Handelsmaatschappij is nog altijd voor 100% in handen van de familie Dedrie. De Malinese partner is ondertussen uitgekocht.

Wat weggestoken in de Beschavingsstraat in Antwerpen leidt de Belgisch-Malische Handelsmaatschappij een vrij discreet bestaan. De firma heeft ook nog een eigen vestiging in Anderlecht en in Parijs. De groep stelt 16 mensen tewerk en tekende verleden jaar voor een omzet van 34 miljoen euro, 17% meer dan het jaar ervoor.

“Dit jaar zijn we evenwel heel moeizaam gestart,” zegt Annick Dedrie. “De laatste weken ging het plots weer beter zodat we mogen hopen dat we de cijfers van 2012 minstens zullen kunnen evenaren. We zullen alvast duimen.”

Als expeditiebedrijf verzorgt BMH het vervoer van “nagenoeg alles” op alle mogelijke bestemmingen. Ook Noord- en Zuid-Amerika, het Verre Oosten en het Midden-Oosten. Uiteraard kent de firma vooral Afrika heel goed. Een groot deel van de goederenstroom blijft daarom richting Afrika, meer specifiek West-Afrika gaan.

90% van de ingescheepte goederen zijn tweedehandswagens. Zo’n 40.000 in totaal. Ook vrachtwagens. Er gaan ook relatief veel containers mee aan boord. “90% van ons omzetcijfer wordt gerealiseerd met occasie voertuigen. Wij durven daarom voorop zetten dat wij voor Antwerpen een heel belangrijk roro bedrijf zijn.”

BMH zorgt als expeditiebedrijf voor de hele administratieve afhandeling van de autotransporten. De douaneformaliteiten incluis. De auto’s zelf worden aangebracht door de klanten. BMH doet vooral een beroep op de schepen van Grimaldi.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.