Nieuws Antwerpen BEN-label voor Reynaers Aluminium

BEN-label voor Reynaers Aluminium

BEN-label voor Reynaers Aluminium

reynaerstochReynaers Aluminium heeft het BEN-label ontvangen. BEN staat voor “Bijna Energie Neutraal” en is de nieuwste term als het op energiezuinig bouwen aankomt. Tegen 2021 wordt bouwen volgens de BEN-principes de standaard voor nieuwbouwwoningen in Vlaanderen. Reynaers dat dit jaar zijn 50-jarig bestaan viert start vandaag al met het promoten en in de praktijk brengen van BEN-principes. Want BEN-bouwen betekent heel energiezuinig wonen, met groene energie en een lage energiefactuur

Reynaers Aluminium
heeft recent een ambitieus investeringsplan van 50 miljoen euro aangekondigd. Die investeringen komen er zowel in het hoofdkantoor in Duffel als op internationaal niveau. Tegen 2020 wil Reynaers zijn omzet zien stijgen tot 500 miljoen euro.

De helft van de 500 miljoen wordt in het hoofdkwartier van Reynaers Aluminium in Duffel geïnvesteerd. Vorige maand is daar gestart met de bouw van een nieuw prestigieus gebouw met een hightech showroom, een ruimte voor virtuele simulaties van gebouwen, een nieuw auditorium en verschillende vergaderzalen en bureaus. Daarbovenop zal het Reynaers Instituut een groot deel van het nieuwe gebouw in beslag nemen met een hoogtechnologische testmuur die gevelfaçades tot maar liefst 15 meter hoog kan testen. Verder wordt de opslagcapaciteit uitgebreid en worden bestaande magazijnen vervangen door nieuwe.

De investeringen op internationaal vlak gebeuren hoofdzakelijk in Frankrijk, Groot-Brittannië en Turkije, waar nieuwe kantoren komen en opslagruimtes worden vernieuwd of uitgebreid. Door het succes van Reynaers Aluminium in de Verenigde Staten wordt ook daar fors geïnvesteerd: in Phoenix aan de westkust werden een nieuw verkoopkantoor en logistieke unit geopend.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.