Nieuws Antwerpen Bershka opent nieuwe store op Antwerpse Meir

Bershka opent nieuwe store op Antwerpse Meir

Bershka opent nieuwe store op Antwerpse Meir

bershkaDe Spaanse winkelketen Bershka gaat een nieuwe vestiging openen op de Antwerpse Meir. Bershka ori├źnteert zich vooral op de jeugd. De nieuwe winkel komt op de hoek van de Meir en de Lange Klarenstraat.

Bershka is zowat de tegenpool van het Zweedse H&M. Het Spaanse merk moet het vooral hebben van een jeugdig publiek en heeft met zijn frisse look al meer dan 900 winkels in heel de wereld. Bershka runt ondertussen al een kleinere vestiging op de Meir doch de 400 vierkante meter zijn duidelijk onvoldoende om de internationale concurrentie aan te kunnen.

Vastgoedonderneming Cushman & Wakefield heeft de Spaanse groep in dit opzicht geadviseerd om een nieuw pand te betrekken van ineens 1500 vierkante meter. De winkel zal op die manier drie verdiepingen tellen. De eigenaar van het gebouw is alvast afbraak- en renovatiewerken begonnen.

De verdere opgang van Bershka is merkwaardig. Vooral ook omdat de textielsector het de laatste jaren allesbehalve makkelijk heeft. Bershka is net als Massimo Dutti, Zara en Marina Boy een dochteronderneming van de Spaanse groep Inditex. Die tekende tijdens de afgelopen negen maanden voor een omzet van 11 miljard euro. Bershka tekent daarbij voor 10% van de groepscijfers.

Ook voor de winkel in Antwerpen wordt nog bijkomend personeel gezocht. Bershka heeft ook vestigingen in Hasselt, Gent en Brussel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citro├źn-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer