Nieuws Antwerpen Bert Gijsels partner bij BDO

Bert Gijsels partner bij BDO

Bert Gijsels partner bij BDO

bertjeAntwerpenaar Bert Gijsels is bij BDO benoemd tot nieuwe partner binnen de divisie Accounting & Reporting. Hij gaat er zich toeleggen op de Public Sector. BDO België is gespecialiseerd in audit & assurance, accounting & reporting, tax and legal en de special advisory services waaronder corporate finance, management advisory & interim management ressorteren.

Bert Gijsels is bachelor accountancy-fiscaliteit (KdG) en begon zijn loopbaan bij Flowserve op het financiële departement. Hij stapte in 2000 over naar BDO. Hij werd assistent bij de adviseurs openbare sector waar hij kennismaakte met de werkwijze van openbare besturen. Als partner zal hij verantwoordelijk zijn voor het adviseren en begeleiden van voornamelijk lokale openbare besturen, overheids- en non-profit organisaties die nood hebben aan financiële en operationele know-how of opleidingen.

“De laatste jaren ligt de focus in openbare besturen voornamelijk op de implementatie en de verdere uitbouw van de BBC (beleids- en beheersCyclus)”, zegt Bert Gijsels. “De huidige budgettaire criteria zijn strenger dan vroeger en vragen een onderbouwde aanpak van de budgetten alsook de opvolging ervan. Daarnaast zijn veranderingsprocessen, integratie tussen gemeente en OCMW, creëren van efficiëntiewinsten, zorgbedrijven, … slechts enkele van de andere uitdagingen die de overheden staan te wachten in de nabije toekomst.”

BDO biedt aan openbare besturen een brede inhoudelijke expertise aan op strategisch, organisatorisch, financieel, fiscaal en HR-vlak. BDO investeert daarom sinds jaren in de uitbouw van een team van gespecialiseerde adviseurs en begeleidt zijn klanten bij het ontwikkelen en implementeren van nieuwe modellen en werkwijzen. Het is de ambitie van het BDO Public Sector team om openbare besturen in al zijn aspecten te leren kennen en vanuit een lange termijnrelatie concreet bruikbare adviezen te verschaffen.

BDO opereert in België vanuit negen vestigingen. BDO is destijds opgezet uit het samengaan van drie internationale kantoren die als Binder (UK), Dijker (Nederland) en Otte (Duitsland) BDO formeerden. De wortels van BDO Belgium liggen bij het Brusselse kantoor Hillen (1967) dat na enkele fusie-operaties in 1987 een eigen vestiging opzette in Antwerpen. BDO Belgium werd opgericht in 1992. De negen vestigingen stellen vandaag 500 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.