Nieuws Antwerpen Beschikbare magazijnen en gronden op online platform

Beschikbare magazijnen en gronden op online platform

Beschikbare magazijnen en gronden op online platform

magazijnInvesteerders die op zoek zijn naar beschikbare locaties in de Antwerpse haven, kunnen voortaan terecht op een uniek online platform dat een overzicht biedt van het volledige aanbod van onroerende goederen in het havengebied.

Tot voor kort waren potentiële investeerders aangewezen op een zoektocht langsheen verschillende kanalen, wat op z’n minst tijdrovend is. Het nieuwe platform biedt hen een helder en compleet overzicht van alle bedrijfsruimten die te koop of te huur zijn in het havengebied. Ook de gronden waarvoor het Havenbedrijf een concessionaris zoekt, staan vermeld op het platform.

“Met de steun van de havenbedrijven en de makelaars zijn we er voor de allereerste keer in geslaagd om een open en gebruiksvriendelijk platform te creëren waardoor vraag en aanbod op een efficiënte en transparante manier op elkaar worden afgestemd”, zegt Björn Verhoeven, directeur patrimoniumbeheer van het Antwerpse Havenbedrijf.

Het platform is in het Nederlands en het Engels beschikbaar. Het richt zich zowel tot eigenaars als makelaars. Zij vinden er een complete overzichtslijst van het beschikbare vastgoed, die maandelijks wordt geactualiseerd. In de lijst kan, aan de hand van filters, doelgericht gezocht worden op makelaars, type aanbod, locatie….

Het platform is te raadplegen via: http://www.portofantwerp.com/nl/beschikbaar-vastgoed-port-antwerp

Antwerpen is volgens een studie uit 2013 van vastgoedadviseur Colliers de uitgelezen locatie voor wie distributie wil opzetten in Europa. Belangrijk voor de logistieke dienstverlening is de opslagcapaciteit. Antwerpen heeft een aanbod van ruim 6 miljoen m² overdekte opslag. Volgens zeer recente cijfers is 5,9% van het totale aanbod aan overdekte opslagruimte momenteel te koop of te huur in de haven.

In het Ondernemingsplan 2014-2018, een overzicht van de initiatieven die het Havenbedrijf neemt ter versterking van de concurrentiepositie van de haven, staat onder meer het efficiënt gebruik van ruimte en infrastructuur in de haven vermeld. “Het creëren van een platform dat het logistieke vastgoed binnen het havengebied centraliseert, draagt bij tot het realiseren van deze doelstelling. Door het aanbod overzichtelijk én inzichtelijk te maken, ontstaat voor heel wat partijen een globaler beeld van de vastgoedsituatie in de Antwerpse haven”, aldus nog Verhoeven.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.