Nieuws Antwerpen BESIX-Van den Berg neemt divisie van Agidens over

BESIX-Van den Berg neemt divisie van Agidens over

BESIX-Van den Berg neemt divisie van Agidens over

Van den Berg uit Schelle, een dochteronderneming van Belgiës grootste bouwgroep BESIX, heeft een akkoord bereikt over de overname van Agidens Infra Automation (AIA). AIA, met een vestiging in Schelle, is sinds haar oprichting in 1987 als een divisie van ingenieursbureau Agidens uitgegroeid tot een marktleider in automatisering, afstandsbediening, interconnectiviteit en intelligent energiebeheer voor infrastructuurprojecten.

De overname door Van den Berg zal de marktpositie van AIA versterken en haar in staat stellen om haar internationale expansie als onderdeel van BESIX Group te stimuleren. Ook de infrastructuurprojecten die ontworpen en gebouwd worden, worden uitgerust met geavanceerde digitale oplossingen om de langetermijnwerking en onderhoud te verbeteren.

“Deze transactie geeft Agidens International sterke strategische mogelijkheden om verder te investeren in onze ambitie om duurzame groei te realiseren, en een Europese Solutions Provider te worden in de markt voor procesautomatisering en validatie”, vertelt Hedwig Maes, ceo van Agidens. “Deze gerichte strategie zal het bedrijf naar het volgende niveau helpen bij het vergroten van onze customer intimacy en marktaandeel.”

“Door het combineren van de diensten van Agidens Infra Automation met de activiteiten van Van den Berg bieden wij onze klanten een aanzienlijke meerwaarde. We bouwden reeds uitstekende infrastructuurwerken, nu kunnen we deze nog ‘slimmer’ maken in het voordeel van hun gebruikers en onze opdrachtgevers”, voegt Van den Berg-ceo Annick Martin toe.

AIA heeft vestigingen in Zwijndrecht en Gorinchem (Nederland). Alle 130 kwaliteitsvolle medewerkers zullen vanaf medio september 2021 hun functie behouden wanneer de integratie in Van den Berg uit Schelle effectief wordt.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.