Nieuws Antwerpen Beslissende dag voor energiebedrijf Thenergo

Beslissende dag voor energiebedrijf Thenergo

Beslissende dag voor energiebedrijf Thenergo

thenergoDit wordt een belangrijke dag voor het Antwerpse energiebedrijf Thenergo. Tijdens een tweede bijzondere algemene vergadering van aandeelhouders moet beslist worden of de vennootschap al dan niet ontbonden dient te worden. De directie hield tot nog toe vol dat de ingezette herstructurering tot resultaten kan leiden.

Thenergo heeft een biezonder lastig parcours afgewerkt. Het energiebedrijf nam een erg succesvolle start maar reed geleidelijk aan vast in de wispelturigheden van de markt. Thenergo is een producent van hernieuwbare energie op basis van biomassa, biogas, aardgas en hout. Omdat de resultaten al die tijd zwaar onder druk stonden diende het bedrijf in de afgelopen jaren vele activa te verkopen. De directie van het jonge bedrijf heeft al die tijd geprobeerd om de koers van de onderneming bij te sturen doch voorlopig zonder resultaat. De strategen van de groep beloofden een partner te zoeken die zou investeren in het bedrijf.

De strategie bestond er tot nog toe in om de activiteiten van het bedrijf toe te spitsen op dienstverlening. Onder de holding Thenergo steken alsnog de segmenten MyPower en Etrim. MyPower omvat de energieproductie voor de industrie en verwijst naar de centrale Biocogen. Etrim, voorheen het servicessegment levert diensten aan de eigen centrales en aan derden. Het gaat dan zowel om technische diensten als op het vlak van energieverhandeling.

De situatie van het bedrijf is in die mate problematisch geworden omdat de kaspositie van de groep volgens de tussentijdse verklaring bij het eerste kwartaal van 2013 ondertussen verminderd is tot nog hooguit 817.000 euro. De raad van bestuur onder Chris Beliën heeft evenwel al die tijd volgehouden dat de toekomst van het bedrijf gekoppeld was aan het vinden van een strategische partner die een meerwaarde zou kunnen leveren voor de groep. De bestuurder hebben in dit opzicht altijd verklaard dat er voldoende hoop mocht zijn dat de lopende gesprekken daarbij met positieve resultaten konden afgerond worden.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.