Afbeelding1 Bestelzuil in The Samba als klantenservice. Foto Koen Fasseur

Beste Frituur van Stabroek lanceert bestelzuil

HOEVENEN, STABROEK - Frituur The Samba investeert in een bestelzuil en wordt hierbij een van de eerste frituren die deze service aanbiedt aan zijn klanten. Online en ter plaatse bestellen blijft natuurlijk ook mogelijk. The Samba werd vorig jaar door Het Nieuwsblad verkozen tot Beste Frituur van Stabroek.

In het centrum van Hoevenen, waar de Antwerpsesteenweg een scherpe bocht maakt, baten Sabine Van de Walle (50), haar man Peter Van Keer (52), dochter Charis (27) en haar man Kenny Lemey (28) frituur The Samba uit.

Sabine Van de Walle toont me de nieuwste aanwinst: de bestelzuil. “Die staat er nu een week en raakt bij de meeste klanten ingeburgerd. Het werkt heel eenvoudig. Via het scherm laat je weten of je ter plaatse eet of dat je de bestelling meeneemt. Er wordt ook meteen afgerekend. Elke vijf minuten rollen aan onze kant van de toog de bestellingen uit op een bon en meteen beginnen we te bakken wat is besteld.”

Sabine Van de Walle beschouwt deze bestelzuil vooral als een extra service voor de klanten. “Het is net iets vlugger dan gewoon aanschuiven tot je aan de beurt bent. Iemand met weinig tijd kan nog altijd best online bestellen”, laat ze weten.

 

Foto Koen Fasseur

Peter Van Keer geeft toe dat The Samba niet meteen een naam is, die je spontaan koppelt aan een frituur. “We zijn VW-freaks en meer specifiek liefhebbers van de Volkswagen Samba. Dat is een busje met 24 ramen dat sedert half vorige eeuw werd geproduceerd. Daar komt de naam vandaan.”

Bakkerswinkel

Peter Van Keer bakt al zijn hele leven. Als warme bakker begon hij eerst in Stabroek bakkerij Van Keer. Later verhuisde hij naar de Antwerpsesteenweg 4 in Hoevenen en opende er bakkerij Van de Walle. Sabine Van de Walle blikt niet meteen enthousiast terug op die bakkerijperiode.

“Bakkersvrouw spelen was echt niet mijn ding. Op een gegeven moment liet ook Peter verstaan dat hij het nachtleven van de bakker beu was. In de bakkerij in Hoevenen verkochten we toen al wel belegde broodjes en de vele broodautomaten in de regio hielden we ook nog even aan.”

Maar Peter Van de Keer en Sabine Van de Walle kozen voor een carrièreswitch. De bakkerswinkel veranderde in frituur The Samba.

“Hadden we vroeger moeten doen. Eerst dachten we dat we met een frituur een rustiger leven zouden hebben. Dat bleek echter een vergissing. Maar dat vinden we niet erg, want we ervaren nu veel meer arbeidsvreugde dan ooit. Het contact met onze vele klanten is veel intenser dan wanneer je een brood verkoopt. Dit is onze nieuwe passie.”

Die inzet voor de friet wordt dan ook beloond. Vorig jaar werd The Samba door het Nieuwsblad verkozen tot Beste Frituur van Stabroek.