Nieuws Antwerpen Beste heftruckchauffeur werkt bij Coca Cola

Beste heftruckchauffeur werkt bij Coca Cola

Beste heftruckchauffeur werkt bij Coca Cola

motorRocky Van den Eeckhoudt van Coca-Cola heeft de vijfde Belgian LindeCup gewonnen. Tijdens een spannende finale bij Motrac Handling and Cleaning in Antwerpen bewees hij dat hij effectief de beste heftruckchauffeur van België is.

In de hallen van Motrac aan de Noorderlaan hebben de deelnemers hun kennis en vaardigheden bewezen met heftrucks via praktische kwalificatierondes waarin rijvaardigheid, precisie en snelheid getest worden. In een voorafgaande theorieronde werd bovendien ook de kennis van veiligheid en techniek getest.

19 bedrijven en 40 heftruckchauffeurs namen deel aan de wedstrijd. Rocky Van den Eeckhoudt (Coca-Cola, Wilrijk) veroverde de Belgian Lindecup 2015 voor Daivy De Ruyter (Carglass) en Jonathan Put (Carglass). Zij zijn de drie beste heftruckchauffeurs van België en winnen respectievelijk 500, 300 en 150 euro. Ze mogen ook aantreden als Belgisch team op het wereldkampioenschap in Aschaffenburg (Duitsland) in september.

De 34-jarige Rocky Van den Eeckhoudt uit Duffel werkt reeds 8 jaar als heftruckchauffeur voor Coca-Cola in Wilrijk en nam voor het eerst deel aan de Belgian Lindecup.

De Belgian Lindecup is een evenement waarnaar heftruckchauffeurs en hun gezinnen elk jaar reikhalzend naar uitkijken. In een typisch distributieland als België vervult de heftruckchauffeur immers een cruciale rol in een logistieke keten waar snelheid en efficiëntie maar ook veiligheid de ordewoorden zijn. Zowat 10% van alle arbeidsongevallen met blijvende arbeidsongeschiktheid blijken te wijten zijn aan de opleiding of aan technische gebreken van de heftruck. Daarom worden kennis van veiligheid en techniek getest alsook precisie en snelheid. De elektrische heftrucks en de reachtrucks van Linde zijn erg geschikt voor deze wedstrijd. Hun ergonomisch design, ontwikkeld door Porsche, is gericht op maximale efficiëntie en bedieningscomfort. De heftrucks zijn ook dermate geconcipieerd voor veelvuldig en intensief gebruik dat fouten en ongevallen tot een minimum herleid worden. De tuigen worden in België verdeeld door Motrac Handling and Cleaning.

Motrac Handling & Cleaning Belgium is de exclusieve importeur van Linde-vorkheftrucks in België, en beschikt over meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van vorkheftrucks en magazijntrucks. Daarnaast is Motrac al ruim 40 jaar exclusief distributeur van Tennant-vloerreinigingsmachines. Op het hoofdkantoor van Motrac in Antwerpen en bij het filiaal in Flémalle werken meer dan 150 mensen. Motrac is onderdeel van het Nederlandse Royal Reesink Group, en beschikt over een team van 19 ervaren verkoopsadviseurs en 80 techniekers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.