Nieuws Antwerpen Beste jaar ooit voor Antwerp Airport

Beste jaar ooit voor Antwerp Airport

Beste jaar ooit voor Antwerp Airport

DEURNE – Antwerp Airport laat met 306.330 passagiers in 2019 een recordcijfer optekenen. Het gaat om een lichte groei van 2,6% ten opzichte van 2018 (298.403 passagiers). Dat is vooral te danken aan de zomer van 2019.

Nooit eerder in de geschiedenis van de luchthaven van Antwerpen kende men zo’n straffe zomer. Er reisden maar liefst 101.069 passagiers gedurende juli, augustus en september tegenover 92.043 passagiers in 2018. Dit betekent een stijging van bijna 10% (9,8%).

40% van het totaal aantal bewegingen op de luchthaven komt van de zakenluchtvaart. In 2020 staan er infrastructurele investeringen gepland van de op vandaag twee grootste spelers, ASL en Flying Group, binnen het segment van de zakenluchthaven op de luchthaven van Antwerpen.

Marcel Buelens, ceo Internationale Luchthaven Antwerpen: “Met onze 306.330 passagiers in 2019 halen wij de doelstelling vooropgesteld voor 2024. 306.330 mensen die in ons geloven en ons beloond hebben voor de vele inspanningen van ons personeel, maar ook het blijven geloven dat een stad zoals Antwerpen zijn eigen luchthaven verdiend. Dank aan alle mensen die op en rond de vliegplein hun best hebben gedaan om hier te geraken. Ook dank aan alle ondernemers die in ons zijn blijven geloven en investeren op de luchthaven van Antwerpen. En het einde is nog niet in zicht want de vragen blijven binnenkomen.”

Ondanks de toegenomen drukte vertrokken in Antwerpen gemiddeld 98,3% van de vluchten tijdig naar hun bestemming. Hiermee doet de luchthaven het uitstekend en behoort zij bij de besten van de klas op Europees vlak.

Marcel Buelens : “Als fier en dankbaar man voor het harde werk van iedereen zeg ik: dank aan alle mensen die het goed menen met onze Vlaamse luchthavens. Wij bouwen verder, zeker tot eind 2039 en waarschijnlijk nog daarna. Misschien nu eens werk maken van een trein die de luchthaven van Antwerpen niet langer voorbijrijdt.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.